Obavijesti

Sport

Komentari 8

Hrvati dominiraju na RG-u! Vekić i Ćorić prošli u 2. kolo

Hrvati dominiraju na RG-u! Vekić i Ćorić prošli u 2. kolo
1

Svu hrvatski predstavnici do sada us prošli u drugo kolo Roland Garrosa, a još se samo čeka Ivo Karlović koji bi svoj meč protiv Feliciana Lopeza trebao odigrati u utorak...

VIDEO

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u 2. kolo Roland Garrosa, on je u susretu 1. kola nadigrao Slovenca Aljaža Bedenea sa 6-1, 6-7 (4), 6-4, 6-4 za nešto manje od tri sata igre.

Ćorić je odlično otvorio dvoboj protiv Bedenea te nakon tek nešto više od pola sata dobio prvu dionicu sa 6-1 uz čak tri oduzeta servisa suparniku. Bedene se u drugom setu stabilizirao na svom početnom udarcu te je Ćorić imao samo jednu priliku za "break" i to u četvrtom gemu koju nije iskoristio. O pobjedniku drugog seta odlučivao je "tie-break", a u odlučujućoj igri Ćorić je napravio previše pogrešaka pa je Bedene uspio poravnati rezultat.

U trećem i četvrtom setu Ćorić suparniku nije ponudio nikakvu šansu na svom početnom udarcu, dok je on po jednom uspijevao oduzeti servis Bedeneu, u trećem setu kod rezultata 1-1, a u četvrtom kod 4-4, što mu je bilo dovoljno za prolazak dalje.

Suparnik Ćoriću u 3. setu bit će pobjednik susreta između Južnoafrikanca Lloyda Harrisa i Čeha Lukaša Rosola.

Sat vremena prije Borne, prolazak dalje osigurala je i hrvatska tenisačica Donna Vekić. Ona je u 1. kolu svladala Ruskinju Ljudmilu Samsonovu sa 6-2, 6-4 za sat i 11 minuta igre.

Donna je prvo trebala igrati protiv Britanke Katie Bourtel, no ona je otkazala u zadnji trenutak i naša tenisačica je dobila novu protivnicu, ali to je nije iznenadilo.

Vekić je autoritativno odigrala dvoboj protiv 20-godišnje ruske kvalifikantice, u prvom setu joj je dva puta oduzimala servis te tu dionicu igre riješila u svoju korist sa 6-2.

Za osvajanje drugog seta 22-godišnjoj Osječanki bio je dovoljan jedan "break" kojega je ostvarila u trećem gemu.

U 2. kolu Vekić će igrati protiv pobjednice susreta između Kazahstanke Julije Putinceve i Šveđanke Rebecce Peterson. 

Tako su svi hrvatski predstavnici do sada izborili drugo kolo (Čilić, Martić, Ćorić i Vekić), a još se samo čeka Ivo Karlović će u utorak igrati protiv Feliciana Lopeza u drugom kolu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu