Sport

Komentari 50

'Hrvati su najjači u našoj grupi i jedna od najjačih ekipa uopće'

'Hrvati su najjači u našoj grupi i jedna od najjačih ekipa uopće'

Od početka svoje trenerske karijere govorim igračima da moramo igrati bez straha. Imamo svoje razloge zašto se ne bojimo. Kao što ste vidjeli na Euru, ne predajemo se do posljednjeg trenutka, rekao je Terim

Je li lakša ili teža utakmica nego ona na Euru? Prošlo je otprilike dva mjeseca od nje (gotovo tri, op.a.) i to je bila utakmica za plasman, a ovo je nešto drugo, rekao je izbornik turske nogometne reprezentacije Fatih Terim na konferenciji za novinare na Maksimiru dan uoči ogleda protiv "vatrenih".

Hrvatska otvara kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji protiv sastava kojemu je najjače ime Arda Turan, no veznjak Barcelone nije dobio poziv za ovu reprezentativnu akciju.

- Na ovaj sam način odlučio oformiti momčad, bez Arde Turana. To je sve što ću reći na tu temu - poručio je Terim i dodao:

- O Hrvatskoj ne treba puno govoriti. Znamo koliko je kvalitetna i mnogo smo se puta susretali s njom. Naravno da nam je bila želja započeti kvalifikacije lakšom utakmicom, a ne odmah sa snažnom Hrvatskom.

Najveći problem "vatrenih" bit će igranje pred praznim tribinama.

- Da, nažalost bit će to utakmica bez navijača, a navijači su iznimno važni u velikim utakmicama kao što je sutrašnja. Slično iskustvo imali smo u Frankfurtu i mogu potvrditi da nisu iste utakmice bez navijača. Neće biti jadnostavno igračima, bilo bi puno ljepše i ugodnije igrati pred njima. Ali što je tu je - rekao je turski izbornik.

No imaju i gosti svojih nevolja. Ili je to možda pila naopako iskusnog Fatiha?

- Jedan je problem činjenica da se naši igrači nisu uspjeli jako dobro pripremiti za ovu utakmicu, dok s druge strane postoje igrači koji ne igraju redovito u svojim klubovima. Naravno, nadam se da ćemo, unatoč tim problemima, kvalifikacije započeti dobro. I, ono što govorim svojim igračima od početka svoje trenerske karijere, moramo igrati bez straha. Imamo svoje razloge zašto se ne bojimo. Kao što ste vidjeli na Euru, ne predajemo se do posljednjeg trenutka.

Terim je breme favorita prebacio na Hrvatsku, koju vidi i kao najjaču selekciju cijele skupine I.

- U skupini smo s vrlo snažnim reprezentacijama. Na kraju krajeva, nadam se da ćemo otići na SP u našu prijateljsku Rusiju s kojom smo u sve boljim odnosima. Hrvatska je u našoj skupini najjača, ali ne samo u našoj, već je i jedna od najjačih u svim skupinama. Znamo koliko je Hrvatska snažna jer smo je gledali cijelo vrijeme, ne samo na Euru. Poštujemo Hrvatsku, ali borit ćemo se do zadnje sekunde.

Turska obrana bit će bez Hakana Balte i Canera Erkina koji su, baš kao i Turan, Selçuk İnan te Burak Yılmaz, ostali bez Terimova poziva.

- Istina, ova obrana nema puno iskustva, ali svi odnekud moraju krenuti. Vjerujem u njihovu kvalitetu i steći će novo iskustvo ovom utakmicom - zaključio je Terim.

Najčitaniji članci