Obavijesti

Sport

Komentari 13

Hrvaticama nema kraja: Vekić pomela Benčić k'o od šale...

Hrvaticama nema kraja: Vekić pomela Benčić k'o od šale...
1

Po uzoru na Petru Martić, Donna Vekić je uvjerljivom pobjedom dohvatila 3. kolo Roland Garrosa. Prva je to njezina pobjeda u trećem međusobnom dvoboju sa Švicarkom

VIDEO

Drugi put u karijeri na Grand Slam turnirima, a prvi put u Roland Garrosu, 22-godišnja hrvatska tenisačica Donna Vekić izborila je nastup u osmini finala. U 3. kolu pojedinačnog turnira s uvjerljivih je 6-4, 6-1 nadigrala svoju švicarsku vršnjakinju Belindu Benčić i pridružila se Petri Martić u drugom tjednu pariškog turnira. 

Za prvu pobjedu u trećem međusobnom dvoboju s Benčić, Donni Vekić je bilo potrebno samo 67 minuta, a njezina je pobjeda mogla biti brža i još uvjerljivija da u prvom setu nije propustila početnu zalihu od dva 'breaka'. Naime, Osječanka je projurila do vodstva 3-0, ali je dopustila Benčić da se vrati do 4-4. No, u devetom gemu je još jednom slomila servis Švicarke i asom na prvu set-loptu osvojila prvu dionicu dvoboja.

Osvojivši prvi gem drugog seta bez izgubljenog poena, Belinda Benčić je najavila jači otpor, ali uslijedio je Donnin odgovor - niz od šest gemova za pobjedu nad 15. tenisačicom svijeta, koja joj je donijela plasman u osminu finala i najbolji rezultat na pariškoj zemlji.

Vekić je iskoristila šest od devet prilika za oduzimanje servisa, dok je Benčić ostala na dva 'breaka' iz prvog seta, uz jednu neiskorištenu priliku u drugom setu.

Osječanka će za svoje prvo četvrtfinale na Grand Slam turnirima igrati protiv pobjednice dvoboja Britanke Johanne Konte (WTA - 26.) i Slovakinje Viktorije Kuzmove (WTA - 46.).

Petri je iduća protivnica Estonka Kanepi

Petra Martić je nakon velikog trijumfa protiv 2. tenisačice svijeta Čehinje Karoline Pliškove, koju je svladala sa 6-3, 6-3, saznala da će za svoje prvo četvrtfinale na Grand Slam turnirima igrati protiv 33-godišnje Estonke Kaije Kanepi. Ona je svladala Ruskinju Veroniku Kudermetovu sa 4-6, 6-3, 6-0. Bit će to njihov prvi međuosbni dvoboj. Kanepi je šest puta bila u četvrtfinalu Grand Slam turnira, po dvaput u Roland Garrosu, Wimbledonu i na US Openu, ali nikada nije uspjela otići korak dalje.

U petak su mjesto u 3. kolu muških parova izborili Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach. Prošlogodišnji finalisti Roland Garrosa u 2. kolu su nadigrali francuski par Benchetrit - Blancaneaux sa 6-4, 7-5.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu