Obavijesti

Sport

Komentari 2

Hrvatska 19. na 1. Europskom prvenstvu u 3D blowgunu

Hrvatska 19. na 1. Europskom prvenstvu  u 3D blowgunu
4

Samo u tri grada u Hrvatskoj bave se ovim još nepoznatim sportom. Cilj je strelicom iz puhaljke pogoditi 3D životinju u prirodnoj veličini izrađenu od gumene pjene. Udaljenost meta je u rasponu od pet do 25 metara

VIDEO

Hrvatska je imala svog predstavnika na 1. Europskom 3D prvenstvu u blowgunu. U Austriji se okupilo 99 natjecatelja iz devet zemalja, od čega je njih 18 bilo iz osnovnih i srednjih škola. 

Gađalo se 20 meta, 3D replika životinja u stvarnoj veličini. Životinje su napravljene od gumene pjene. Prva runda bila je prijepodne,a  druga poslije podne. Natjecanje se odvijalo dva dana, što je ukupno 80 meta. 

Gađalo se jednom strelicom, osim u slučaju promašaja. Za prvu strelicu dobivaju se bodovi 11, 10, 8, 5, a za drugu 4, 4, 3, 1. Udaljenost meta je bila u rasponu od 5 do 25 metara.

Prvoga dana osvojio sam 301 bod, a drugog 283, što me s ukupnih 584 boda svrstava na 19. mjesto od 59 natjecatelja. Sasvim solidan rezultat obzirom da mi je ovo bilo prvo takvo natjecanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najbolji su bili Harald Moser iz Austrije sa 723 boda, Nijemac Jens Dorr sa 707 bodova te Austrijanac Roland Sochorec sa 693 boda.

Blowgun klub Zagreb osnovan je 2013. kao prvi u Hrvatskoj. Trenutno broji 10 članova, a treniraju tek svake druge subote. Ovim sportom u Hrvatskoj se bave još samo u Križevcima i Zadru. 

 

* Damir Njegovec, osnivač i predsjednik Blowgun kluba Zagreb i hrvatski predstavnik na prvenstvu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''