Obavijesti

Sport

Komentari 52

Hrvatska bez poklona: Italija je dobila Azere, Norvežani Maltu

Hrvatska bez poklona: Italija je dobila Azere, Norvežani Maltu
8

Želimo li u Francusku, morat ćemo dobiti i Bugarsku i Maltu te se nadati da Italija, koja je osigurala Euro, neće izgubiti od Norveške. Prosinečki je pretrpio prvi poraz

VIDEO

Hrvatska mora pobijediti Bugarsku i Maltu želi li sačuvati nade u izravan plasman na Euro 2016. Pritom ne ovisi sama o sebi, nego se treba nadati da Italija u utorak neće izgubiti od Norveške u Rimu kako bi vidjela Francusku već sada. U suprotnom, zaigrat će u dodatnim kvalifikacijama.

Takav je epilog uoči utakmice između Hrvatske i Bugarske na Maksimiru nakon ogleda u Bakuu i Oslu od 18 sati. Da je bilo tko od vodećih momčadi skupine, Talijani i(li) Norvežani, kiksao, imali bismo sve u svojim rukama. No to se nije dogodilo. Italija je pobijedila Azerbajdžan 3-1, a Norveška Maltu 2-0.

Azeri Roberta Prosinečkog namučili "azzurre"

Italija je bez ozlijeđenog Andree Pirla u Bakuu osigurala plasman u Francusku, a velik korak prema tom dometu napravila je već u 11. minuti vodećim golom. Marco Verratti s desne je strane lansirao Édera u kontru, a brazilski je Talijan provukao domaćem golmanu Kamranu Agajevu loptu kroz noge za 1-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nije se domaćin predavao ni previše povlačio. Nagrada je stigla malo iza pola sata igre nakon slabe reakcije talijanske obrane. Ruslan Gurbanov, bivši igrač Hajduka, dao je loptu Dimitriju Nazarovu koji je s 20-ak metara pogodio pokraj Gianlugija Buffona. Legenda "azzurra" upisala je jubilarni 150. nastup u Bakuu.

Taj je rezultat odgovarao Hrvatskoj, no trajao je svega 12 minuta. U finišu prvog poluvremena Antonio Candreva i Stephan El Shaarawy odigrali su "dupli pas" u šesnaestercu Azerbajdžana nakon čega je napadač Monaca poslao loptu u praznu mrežu za novo talijansko vodstvo.

Italija je u drugo poluvrijeme ušla još odlučnija da prelomi utakmicu, što se i dogodilo u 65. minuti. Matteo Darmian pogodio je s ruba šesnaesterca za 3-1. Novi desni bek Manchester Uniteda, kojemu je to bio prvijenac za reprezentaciju u 16. nastupu, potvrdio je prvi poraz na klupi za Prosinečkog. Na kraju je Badavi Husejnov dobio crveni karton.

Norveška i dalje sama ovisi o sebi

Nakon velike pobjede nad Hrvatskom u rujnu, Norvežani su otišli korak bliže izravnom plasmanu na Euro pobjedom nad nejakom Maltom u Oslu. Izabranici Pera-Mathiasa Høgma slavili su 2-0 te bi, ne pobijedi li Hrvatska Bugarsku, već večeras mogli slaviti Euro. U suprotnom, vjerojatno će im trebati pobjeda protiv rasterećene Italije.

Otočani su u Oslu izdržali 19 minuta, sve do kornera Evena Hovlanda. Sretni strijelac s druge stative bio je Alexander Tettey koji je iz popravnog pokušaja trupom poslao loptu u gol.

Malta je tijekom cijele utakmice imala jedan pokušaj u okvir gola domaćina u završnici prvog dijela, kad je Nyland pročitao Effionga. Ne čudi stoga što su Norvežani u nastavku udvostručili vodstvo.

U 52. minuti Markus Henriksen prošao je po lijevoj strani i ušao u šesnaesterac gdje je golman Malte Hogg loše reagirao, a poklon je u mrežu pospremio Alexander Søderlund. Bio je to i konačan rezultat.

Kvalifikacije za Euro 2016., skupina H, 9. kolo:

Od 18 sati igrale su se još dvije utakmice u skupini A gdje valja izdvojiti pobjedu Nizozemske u Kazahstanu 2-1 kojom se, makar privremeno, vratila na treće mjesto koje joj jamči dodatne kvalifikacije. "Oranje" su do pobjede vodili Georginio Wijnaldum te Wesley Sneijder golovima u 33. odnosno 50. minuti.

U drugoj utakmici te skupine rasterećeni Island odigrao je neodlučeno (2-2) protiv Latvije. Iako su Otočani vodili 2-0 nakon 27 minuta igre golovima Sigthórssona i Sigurdssona, Latvijci su u nastavku preko Cauņe i Šabale došli do remija. U večernjem terminu Češka dočekuje Tursku.

Skupina A, 9. kolo:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića