Obavijesti

Sport

Komentari 16

Hrvatska će na kraju ostati u najjačem razredu Lige nacija?

Hrvatska će na kraju ostati u najjačem razredu Lige nacija?
1

Unatoč posljednjem mjestu, Hrvatska bi na kraju ipak mogla ostati u najelitnijem razredu Lige nacija. Naime, Uefa sprema reformu u kojoj bi trebali povećati broj sudionika u Ligi A sa 12 na 16...

Hrvatska nogometna reprezentacija je u premijernoj sezoni Lige nacija završila na posljednjem mjestu u skupini elitnog razreda. Ispred nas su ostali Španjolci i Englezi, a 'Vatreni' su ispali u skupinu B. Barem smo tako mislili.

Pokretanje videa ...

Unatoč posljednjem mjestu, Hrvatska bi na kraju ipak mogla ostati u najelitnijem razredu. Naime, Uefa sprema reformu u kojoj bi trebali povećati broj sudionika u Ligi A sa 12 na 16.

U tome slučaju, u najjačem razredu europskog nogometa bi ostali Hrvatska, Poljska, Njemačka i Island, reprezentacije koje su također poput nas završile na posljednjem mjestu u svojim skupinama i trebale su preseliti u Ligu B, no spasila ih je nova Uefina reforma.

Ovo natjecanje je započelo tek u rujnu 2018. godine, no Uefa se već odlučila na reformu kako bi bilo što zanimljivije za navijače, a i za same reprezentacije.

Od novih momčadi, u Ligi A će u sljedećem izdanju nastupati i BiH, Danska, Švedska i Ukrajina.