Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvatska će se boriti za 'kolač' u vrijednosti 23 milijuna eura

Hrvatska će se boriti za 'kolač' u vrijednosti 23 milijuna eura
2

Što će biti u studenom, sada nije realno prognozirati ni nagađati. Tek moramo saznati protivnike u skupini na ždrijebu u Londonu u četvrtak 12. ožujka, a kakvi će tada biti Čilić i Ćorić, ne bi mogli reći ni oni sami

VIDEO

Nakon godine i pol dana hrvatska je publika opet uživo mogla gledati najbolje hrvatske tenisače na jednom mjestu. Otkako smo u rujnu 2018. u Zadru u onoj drami pobijedili Amerikance, pretposljednju prepreku na putu do kasnijeg naslova u Francuskoj, nismo imali priliku igrati na domaćem terenu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Indija, Davis Cup 02:04

Nismo najviše zbog promjene formata natjecanja Davis Cupa zahvaljujući kojem smo se lani kao tada aktualni pobjednici izravno plasirali na završnicu 18 najboljih reprezentacija u Madridu. Ove godine morali smo proći kvalifikacije, što je, kada se podvuče crta, dobro došlo. I navijačima koji su se u Domu sportova brojčano iskazali tek drugog dana te Marinu Čiliću kojemu bi s dvije pobjede, a posebno druga u kojoj je umalo provozao na biciklu Sumita Nagala uz jedan izgubljeni gem, ovaj tjedan mogao biti i prekretnica sezone. U koju će, usput, ući s izbornikom Vedranom Martićem kao novim trenerom.

Čilić je kao kapetan opet povukao Hrvatsku, što je itekako trebalo kada je zbog ozljede nastup otkazao Borna Ćorić. Nalijepila se na to i ozljeda Ivana Dodiga, pa Indija više nije uopće bila autsajder, kakvim se činila prije tih problema pa i unatoč neobećavajućoj formi našeg najboljeg dvojca.

Prvo izbornik, sad trener: Čilić uzeo Martića za novog trenera
Prvo izbornik, sad trener: Čilić uzeo Martića za novog trenera

Koji se ni prije nekoliko mjeseci u Madridu nije spojio, tada je Čilić otkazao, Ćorić je odigrao samo prvi meč, pa je cijeli nastup Hrvatske protiv Rusije i Španjolske više sličio debaklu branitelja naslova. Pokazao se protiv Nadala Borna Gojo, koji je u petak u trećem meču za reprezentaciju probio led s prvom pobjedom. Njemu i najvećom u karijeri. 

Nažalost, do prve nikako da stigne Mate Pavić. Ni Franko Škugor nije mu u tome pomogao, Splićanin je izgubio i sedmi meč u Davis Cupu koji je igrao (6. u parovima), dok je, primjerice, legendarni Leander Paes podebljao vlastiti rekord Davis Cupa s 45. pobjedom u parovima, jednom manje nego ima godina.

Što će biti u studenom, sada nije realno prognozirati ni nagađati. Tek moramo saznati protivnike u skupini na ždrijebu u Londonu u četvrtak 12. ožujka, a kakvi će u prvom redu biti Čilić i Ćorić za osam-devet mjeseci, ne bi mogli reći ni oni sami. Naravno, prvi preduvjet za ikakav rezultat u španjolskoj prijestolnici jest da konačno obojica budu na raspolaganju. Onda ćemo pričati o formi i očekivanjima...

  • Datum završnice: 23. - 29. studenog
  • Mjesto: Madrid, Caja Magica
  • Podloga: Tvrda
  • Sudionici (18): Španjolska, Kanada, Velika Britanija, Rusija (lanjski polufinalisti), Francuska, Srbija (pozivnice), Hrvatska, Mađarska, SAD, Kazahstan, Švedska, Ekvador, Njemačka, Kolumbija, Italija, Austrija, Češka, Australija (kvalifikacije)
  • Nagradni fond: 23 milijuna eura:
  1. Pobjednik: €1,060,000 (savez), €2,100,000 (igrači)
  2. Finalist: €725,000, €1,500,000
  3. Polufinalisti: €643,000, €1,300,000
  4. Četvrtfinalisti: €515,000, €1,100,000
  • Skupina: €256,000, €515,000
  • Aktualni prvak: Španjolska
  • Ždrijeb: 12. ožujka u Londonu
  • 142 reprezentacije natječe se u Davis Cupu 2020.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu