Obavijesti

Sport

Komentari 120

Lino: Nacija očekuje zlato, a mi nemamo ni svoj rukometni dom

Lino: Nacija očekuje zlato, a mi nemamo ni svoj rukometni dom
9

Igramo s prvakom i doprvakom svijeta u drugom krugu. Nema jače od toga. Moramo zapeti i dati sve od sebe. Vjerujem u našu reprezentaciju. Ostavit ćemo srce na terenu, rekao je Lino Červar

VIDEO

U skupini Srbija, Švedska i Island, u drugom krugu križamo se s grupom u kojoj su Francuska i Norveška, prvak i doprvak svijeta. Pakleni ždrijeb za Hrvatsku koja natjecanje počinje u Splitu. Zapravo, teško da je moglo gore.

Saznali smo skupinu na EHF EURO 2018. koju će Hrvatska igrati u Splitu. Divna ceremonija ždrijeba je iza nas, a slijedi koncert Nine Badrić.

Posted by HRS on 23. lipnja 2017

Červar: Imam viziju

Imao je samo jednu želju, zbog emotivnih razloga, izbjeći Makedoniju. Da je mogao birati, Lino Červar vjerojatno nikad ne bi složio ovakvu skupinu kakvu je Hrvatska izvukla na Euru 2018. godine na kojem smo domaćini. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sudbina je bila takva, nikad nisam previše kalkulirao, uvijek sam razmišljao da moramo ići korak po korak. Moramo razmišljati o sebi i svojoj igri, a onda o drugima. Radujem se povratku u Split. Neke reprezentacije nemaju tu čast vratiti se u Split, mi se vraćamo nakon 2009. Napravit ćemo sve da im se zahvalimo na podršci te 2009. godine. Srbija je veliki protivnik, dobro ćemo se pripremiti. Vjerujemo u sebe i to je vrlo bitno - prve su reakcije Červara na ždrijeb.

- Igramo s prvakom i doprvakom svijeta. Nema jače od toga. Moramo zapeti i dati sve od sebe. Vjerujem u našu reprezentaciju. Ostavit ćemo srce na terenu i napraviti sve da razveselimo naciju - rekao je Lino Červar za kamere RTL-a.

- Imam viziju kako će izgledati Hrvatska. Neću to još otkriti. Sav sam unutra, osjećam odgovornost, bit će to spoj mladih i iskusnih. Mora biti 'kemije', borbenosti, strasti. To svi očekuju od nas. Uvijek smo držali do kulta reprezentacije, neće biti drukčije ni sada.

Hrvatskoj samo fali to europsko zlato. 

- Znam da nacija očekuje zlato, to mi je drago čuti. Osvojili smo 13 medalja, dva olimpijska zlata, a nemamo ni svoju kuću, rukometni dom, a imperativno se od nas traži zlato. Kad bi barem takva očekivanja bila i na drugim poljima. Ali znali smo se nositi s problemima u prošlosti - rekao je Lino.

Alilović: Mi smo Hrvatska i ne bojimo se

- Neugodan ždrijeb, križamo se s Francuskom i Norveškom... Šveđani su igrali jako dobro na zadnjem turniru, Srbija i Island u zadnje vrijeme nisu napravili neki rezultat. Domaćini smo, mi smo Hrvatska i ambicije nam trebaju biti najveće. Nema straha, idemo korak po korak - rekao je Mirko Alilović koji se vraća u reprezentaciju.

Nacija se nada zlatu.

- Osjetio sam taj pritisak i 2009. godine. No tako je to u cijelom hrvatskom sportu. Očekuju od nas zlata, sve ostalo je razočaranje. Teško se održati u vrhu, a mi smo uvijek u Top pet reprezentacija svijeta. Traži se zlato, igramo doma, favoriti smo, spremit ćemo se psihički i fizički - dodao je hrvatski golman.

Ždrijeb Eura UŽIVO:

  • Danska je u skupini D sa Španjolskom! I to je to od ždrijeba. Moglo je i bolje za nas...
  • Bjelorusija ide kod Francuza u skupinu B.
  • Da vidimo gdje će Švedska.Skupina A! Kod nas!
  • Makedonija će u skupinu C! Lini Červaru se osvarila želja, rekao nam je, samo ne Makedonija.
  • Danska, Bjelorusija, Švedska i Makedonija ostale su u bubnju. Koga će izvući Hrvatska? Nadamo se ne Dansku jer bi to bio baš nezgodan ždrijeb.
  • Francuska je izvučena u skupinu B s Norveškom i Austrijom.
  • Španjolska će igrati u skupini D sa Češkom i Mađarskom.
  • Njemačka ide u skupinu C kod Crne Gore i Slovenije.
  • SKUPINA A: Hrvatska, Srbija, Island. Čekamo još jednog protivnika.
  • Češka ide kod Mađarske u skupinu D!
  • Srbija ide u skupinu A! Kod Hrvatske!
  • Crna Gora je izvučena u skupinu C, tamo je Slovenija. 
  • Island ide u skupinu A! Kod Hrvatske. Nije baš idealno...
  • Austrija je prva izvučena. Ide u skupinu B! Znači kod Norvežana.
  • 19:20 Malo plesa
  • 19:15 Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac pozdravio je sve u Lisinskom. Uskoro će početi ždrijeb skupina.
  • 19:00 Počela je ceremonija u Lisinskom!
  • 18:50 Hrvatski reprezentativci stigli su u Lisinski i čekaju ždrijeb.
  • Reprezentacija je stigla u Lisinski i spremna čeka izvlačenje kuglica za EHF EURO 2018. Prijenos od 19 sati na RTL-u.

    Posted by HRS on 23. lipnja 2017
  • 18:30 Hrvatska će biti u skupini A, koja se igra u Splitu, a ne može u ždrijebu izvući Norvešku, Mađarsku i Sloveniju, koji su nositelji skupina u Zagrebu, Poreču i Varaždinu. Također, ne može u skupini biti ni s Francuskom, Španjolskom i Njemačkom, pa bi najlošija opcija bila grupa s Danskom, Srbijom i Islandom. 
  • 18:00 Lino Červar odradio je ciklus priprema u Poreču, a večeras će povesti igrače u - Lisinski. Ždrijeb Europskog rukometnog prvenstva 2018. godine kojem je domaćin Hrvatska je u čuvenoj zagrebačkoj koncertnoj dvorani u kojoj ćemo saznati protivnike Kauboja koji jurišaju po jedinu medalju koja im nedostaje, europsko zlato.

Danas će reprezentacija Hrvatske saznati svoje protivnike u natjecanju po skupinama EHF EURO 2018. Ono što već sad znamo...

Posted by HRS on 23. lipnja 2017

Hrvatska će, to se već sad zna, biti u skupini A, koja se igra u Splitu, a ne može u ždrijebu izvući Norvešku, Mađarsku i Sloveniju, koji su nositelji skupina u Zagrebu, Poreču i Varaždinu. Također, ne može u skupini biti ni s Francuskom, Španjolskom i Njemačkom, pa bi najlošija opcija bila grupa s Danskom, Srbijom i Islandom. 

  • Prva jakosna skupina: HRVATSKA, Njemačka, Španjolska, Francuska
  • Druga jakosna skupina: Danska, Bjelorusija, Švedska, Makedonija
  • Treća skupina: Norveška, Srbija, Crna Gora, Češka
  • Četvrta skupina: Mađarska, Slovenija, Austrija, Island
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub