Obavijesti

Sport

Komentari 669

Sramota na tribinama i tuga na travnjaku za remi protiv Češke

Sramota na tribinama i tuga na travnjaku za remi protiv Češke
16

Hrvatska je prokockala veliku šansu za potvrdu sigurnog prolaska u utakmici u kojoj je bila bolji takmac. No, ništa nije izgubljeno, ima se još igrati protiv 'furije'

VIDEO

Iz nogometnog kuta, fantastična utakmica odigrala se u St. Etienneu. Četiri gola, niz sjajnih šansi i češki povratak iz 'mrtvih' dovoljni su argumenti kako bi današnju utakmicu proglasili Euro ljepoticom.

Iz navijačkog kuta, osjećaji su pomiješani, odnosno naginju blagom užasu. No, krenimo redom.

Hrvatska je na stadionu Geoffroy Guichard istrčala u jednakoj postavi kao i protiv Turaka, što je bilo i logično. S druge strane nalazila se Češka koja nije kvalitativna razina poput Vatrenih.

Češka je bila pregažena u prvom poluvremenu

To se manifestiralo u prvih 45 minuta - Hrvatska je igrala fantastičan nogomet u svakom smislu. U 20. minuti Perišić je propustio realizirati dobru asistenciju Mandžukića, a 16 minuta kasnije Cech je spašavao Čehe obranom Rakitićevog solo prodora.

No, minutu kasnije Hrvatska je u zasluženom vodstvu. Ivan Perišić poentira iskosa u lijevi Cechov kut za opći delirij na tribinama. Pet minuta nakon, Srna je centrirao iz prekida, Ćorluka i Vida zasmetali su jedan drugom i propuštena je sjajna šansa za 2-0.

Czech Republic v Croatia - EURO 2016 - Group D

Na poluvrijeme se otišlo apsolutno zasluženim vodstvom Vatrenih. Posjed od 61% uz 10 udaraca prema češkom golu savršeno oslikavaju dominaciju naših igrača.

Nastavak utakmice ponudio je jednaku sliku, presingom smo lako dolazili u češku polovicu i kreirali niz zanimljivih situacija. 

Veliki šok nakon gola Rakitića; Modrić je morao napustiti teren

Jedna od takvih realizirana je u 59. minuti nakon što je sjajni Marcelo Brozović ukrao loptu Plašilu, proslijedio je do Ivana Rakitića koji je to majstorski realizirao i doveo Hrvatsku na korak do raja. 

Bilo je to najboljih sat vremena jedne reprezentacije na ovom Euru, uvjerljivo. 

Nažalost, u 60. minuti Čačićeva reprezentacija prima težak udarac. Luka Modrić zbog ozljede napušta teren, ušao je njegov klupski kolega Mateo Kovačić. I tu je, mora se priznati, igra naših počela padati.

Czech Republic v Croatia - EURO 2016 - Group D

Nedugo potom, češki izbornik Pavel Vrba napravio je dobar potez uvođenjem napadača Milana Škode umjesto Davida Lafate. 

Nema mjesta panici

Nažalost po nas, taj njegov džoker u 76. minuti vraća Češku u igru. Nadskočio je Vedrana Ćorluku poslije jednog ubačaja i matirao Danijela Subašića. 

U 86. minuti priča o nogometu staje na nekoliko minuta. Mark Clattenburg prekida utakmicu zbog ubačenih baklji od naših navijača. Poslije pet minuta, utakmica se nastavila i Češka je počela igrati. Kao da je na teren istrčalo novih 11 igrača...

Czech Republic v Croatia - EURO 2016 - Group D

I onda, tuga. U 92. minuti Domagoj Vida igrao je rukom u jednom skoku sa Sivokom, engleski sudac nije dvojio - svirao je penal za Češku. Tomas Necid realizirao je to rutinski, Vrbini izabranici vratili su se iz ponora.

Czech Republic v Croatia - EURO 2016 - Group D

Hrvatska je prokockala veliku šansu za potvrdu sigurnog prolaska u utakmici u kojoj je bila bolji takmac. No, ništa nije izgubljeno, ima se još igrati protiv Španjolaca. Nema mjesta panici, kvaliteta igre Vatrenih uvelike obećava.

Igrač utakmice: Ivan Rakitić

Naš sjajni veznjak zabio je svoj prvi gol na velikim natjecanjima i svojom je igrom prema naprijed utjecao na kreativnost kompletne momčadi. 

SKUPINA D

  • Hrvatska - Češka 2-2 (Perišić 37', Rakitić 59' / Škoda 76', Necid 90+3')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 669
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna