Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvatska dočekuje Rusiju: U igri je plasman na završni turnir

Hrvatska dočekuje Rusiju: U igri je plasman na završni turnir

Nadam se da ćemo svi biti zdravi iako smo imali problema s korona virusom. Nakon posljednjeg testiranja ćemo moći odlučiti s kojim igračima ulazimo u utakmicu protiv Rusije, Rekao je izbornik Tucak

VIDEO

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak uoči 2. kola D skupine Svjetske lige protiv Rusije izjavio je da očekuje jednako dobru igru kao protiv Grčke u prvom kolu.

"Barakude" su u 1. kolu pobijedile reprezentaciju Grčke 12-11, a nova pobjeda protiv Rusije osigurala bi im plasman na završni europski turnir Svjetske lige u Budimpešti (28 - 30. travnja).

- Okupljamo se nakon gotovo mjesec dana. Svi smo s nestrpljenjem očekivali ovo okupljanje. S obzirom na novi kalendar u kojoj nas ove godine očekuje i Europsko prvenstvo u Splitu, pa i Svjetsko prvenstvo u Budimpešti, ove utakmice će nam izuzetno dobro doći. Utakmica protiv Grčke pokazala je da smo na dobrom putu prema pravoj igri. Jednako dobru igru očekujem i sutra protiv Rusije. S tom pobjedom bismo osigurali prvo mjesto u skupini i nešto lakši ždrijeb kasnije. Nadam se da ćemo svi biti zdravi iako smo imali problema s korona virusom. Nakon posljednjeg testiranja ćemo moći odlučiti s kojim igračima ulazimo u utakmicu protiv Rusije - rekao je izbornik Tucak.

Utakmica Hrvatska - Rusija na rasporedu je u utorak, 15. veljače, u 18.00 na bazenu Mladosti u Zagrebu, a vaterpolisti su se okupili u nedjelju u Zagrebu.

Kapetan reprezentacije Ivan Krapić ističe da je Hrvatska favorit protiv Rusije.

- Posljednji puta smo s Rusima igrali na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, sjećamo se kakva je to bila utakmica, napeta i puna stresa. Ne znamo još u kakvom sastavu dolaze, no smatram da ukoliko budemo pravi u pristupu i angažmanu, a nema razloga da ne budemo, mi smo favoriti. Ipak, i mi smo još u stanju uigravanja, nemamo puno utakmica iza sebe. Potrudit ćemo se zato maksimalno, biti angažirani i nećemo podcijeniti protivnika. No, nadamo se da ćemo već sutra saznati tko je prvi u skupini. To znači da smo mi pobijedili i da kao prvi u skupini idemo u iduću fazu natjecanja Svjetske lige.

Za utakmicu protiv Rusije izbornik Tucak je okupio sljedeće igrače:

Golmani: Marko Bijač (Olympiacos) Ivan Marcelić (Jadran) Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)

Centri: Josip Vrlić (Radnički) Ivan Krapić (Noisy-le-Sec) Lovro Paparić (Vouliagmeni)

Vanjski: Luka Bukić (Jadran) Ante Vukičević (Marseille) Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje) Franko Lazić (Mladost) Ivan Domagoj Zović (Szolnok) Andrija Bašić (Palermo)

Braniči: Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje) Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje) Rino Burić (Jadran) Kristijan Milaković (Szolnok), Matias Biljaka (Mladost)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju