Obavijesti

Sport

Komentari 27

Petković na čekanju, Benfica mu je ulaznica za Vatrene...

Petković na čekanju, Benfica mu je ulaznica za Vatrene...
1

I sam izbornik Zlatko Dalić kaže da u momčadi nema takav tip igrača, Bruno je na pretpozivu, ali lako je moguće da nakon Benfice završi na listi igrača koji konkuriraju za Azerbajdžan i Mađarsku

VIDEO

Ah, ta, minutaža. Glavna je to briga Zlatka Dalića uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine. Tin Jedvaj, Milan Badelj, Filip Bradarić, Marko Rog, Marko Pjaca... Sve su to igrači koji muku muče s minutažom u klubovima, a protiv Azerbajdžana zbog Uefine kazne nema niti Dejana Lovrena.

Lovre Kalinić oporavlja se od potresa mozga, u posljednje dvije utakmice Aston Ville bio je na klupi, pa je i to dodatna briga za Dalića. Ako ga nešto može radovati, onda je to forma naših napadača. Ivan Perišić, Andrej Kramarić i Ante Rebić igraju u dobroj formi. Kao napadače je za ove dvije utakmice Dalić pozvao i Brekala, Vlašića i Pjacu. Sve su to slični ili gotovo isti tipovi igrača. Čak i Kramarić u Hoffenheimu ne igra u vrhu napada. Dakle, od šest napadačkih opcija, Dalić nema klasičnog centarfora.

- Da, nemamo igrača tipa Brune Petkovića u momčadi - rekao je izbornik, koji je napadaču Dinama dao pretpoziv za ove dvije utakmice.

Bruno u nekim stvarima podsjeća na Marija Mandžukića, koji je godinama bio naša prva špica. Jasno je kako će Petković ako ovako nastavi biti budućnost "kockastih". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-  Sigurno da je odličan osjećaj biti u krugu reprezentacije, pretpoziv je samo dodatni motiv - rekao je kratko Petković, koji je svjestan kako bi ga utakmice protiv Benfice mogli uvesti u kandidate za utakmice 21. ožujka i 24. ožujka, u Zagrebu, odnosno u Budimpešti.

Posebno će ga Dalić promatrati u tim utakmicama protiv portugalskog velikana. Petković je svojim sjajnim partijama možda već zaslužio i da dobije poziv za te utakmice, ali ako ga ne dobije sad, idući put u to nema sumnje.

Luka Modrić navodno je nagovarao Darija Srnu na povratak u reprezentaciju, ali Dalić nije bio za tu opciju. On želi razvijati mlađe snage. Izbornik kaže da ima nekoliko varijanti za desni bok. Najrealnije je da tu poziciju zauzme Jedvaj, stoperi će protiv Azerbajžana biti Vida i Ćaleta-Car. Leovac, Barišić ili Milić će biti lijevo i to je vjerojatno najveća dvojba. Rakitić, Modrić i Brozović su sigurni u vezi, Rebić i Perišić na krilima, a Kramarić vjerojatno u vrhu napada. Iako Livaković brani u sjajnoj formi, a Kalinić je završio na klupi, teško da Dalić sad sprema promjenu na golu. 

Mogući sastav za Arezbajdžan: Kalinić, Jedvaj, Vida, Ćaleta-Car, Barišić (Leovac), Brozović, Rakitić, Modrić, Rebić, Perišić, Kramarić

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi