Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hrvatska odbojkašica napravila fair-play potez koji je oduševio sve: 'To vrijedi više od pobjede'

Hrvatska odbojkašica napravila fair-play potez koji je oduševio sve: 'To vrijedi više od pobjede'

Kada se prisjetim situacije, prije svega bih se htjela zahvaliti svojim suigračicama i treneru što su me podržali na fair-playu iako je to u tom trenutku mogao biti pobjednički poen za nas, rekla je mlada Ema

VIDEO

Koliko ste puta učinili neki fair-play potez? Pa, ne baš tako rijetko, je 'l? A koliko ste puta pokazali stopostotno sportsko ponašanje u trenucima kada vaše priznanje sudačkog previda ujedno znači i vaš poraz?

Mlada odbojkašica Umaga Ema Stikić (16) učinila je baš to, na nedavnom kadetskom prvenstvu Hrvatske u dvoboju protiv Rijeke priznala je da je usred jednog krucijalnog poena dirala mrežu, što suci nisu vidjeli. Epilog? Njen Umag izgubio je utakmicu, a Riječanke se plasirale u polufinale.

- Kada se prisjetim situacije, prije svega bih se htjela zahvaliti svojim suigračicama i treneru što su me podržali na fair-playu iako je to u tom trenutku mogao biti pobjednički poen za nas. Tijekom cijele utakmice igrao se poen za poenom, a u odlučujućem petom setu dogodila se situacija u kojoj sam ja reagirala kako sam mislila da je ispravno iako je to značilo poraz za moju ekipu - rekla je mlada Ema.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bravo Ema i OK Umag! 💪👏❤ EMA STIKIĆ DOKAZ JE DA FAIR PLAY I DALJE POSTOJI Ema Stikić, 16-godišnja odbojkašica OK Umag, pokazala je na nedavno održanom kadetskom prvenstvu Hrvatske poštenje svojstveno samo najvećim sportašima. U utakmici s HAOK Rijekom Ema je priznala kontakt s mrežom u jednoj dvojbenoj situaciji, a tim poenom Riječanke su izborile pobjedu i plasman u polufinale. Emin fair play prepoznali su u Hrvatskom odbojkaškom savezu te mladoj odbojkašici uručili reprezentativni dres i pismo zahvale. “Kada se prisjetim situacije, prije svega bih se htjela zahvaliti svojim suigračicama i treneru što su me podržali na potezu fair play iako je to u tom trenutku mogao biti pobjednički poen za nas. Također bih se htjela zahvaliti Hrvatskom odbojkaškom savezu, koji mi je poslao dres hrvatske reprezentacije. Ugodno sam se iznenadila i biti će mi čast i zadovoljstvo nositi ga. Utakmica je bila za ulazak u polufinale između OK Umag I HAOK Rijeka i tokom cijele utakmice igrao se poen za poenom, a u odlučujućem petom setu dogodila se situacija u kojoj sam ja reagirala kako sam mislila da je ispravno iako je to značilo poraz za moju ekipu. Pravi sportski duh i fair play su vrijednosti, koje meni osobno jako puno znače isto kao I klubu za koji igram. Pokazati sportski duh i fair play su životne vrijednosti, koje su često važnije i od same pobjede.” – rekla je Ema Stikić. Poštena igra je nepisano pravilo i vrlina koja u sebi sadrži pravu bit sporta. Svakim sportskim natjecanjem postajemo bolji, ali preduvjet za to je pridržavanje pravila i poštivanje protivnika. Ema je svojim postupkom podsjetila sve na važnost poštenja na sportskim borilištima te pokazala kako nije sve u pobjeđivanju. Vjerujemo kako će Emin primjer slijediti i brojni drugi sportašice i sportaši. #hrvatskiodbojkaskisavez #fairplay #321Hrvatska #Volleyball #volley #volleyteam

Objavu dijeli Hrvatski odbojkaški savez (@hosodbojka)

- Pravi sportski duh i fair-play su vrijednosti koje meni osobno jako puno znače isto kao i klubu za koji igram. Pokazati sportski duh i fair-play su životne vrijednosti, koje su često važnije i od same pobjede.

Hrvatski odbojkaški savez za ovaj potez uručio joj je dres hrvatske reprezentacije te pismo zahvale.

- Poštena igra je nepisano pravilo i vrlina koja u sebi sadrži pravu bit sporta. Svakim sportskim natjecanjem postajemo bolji, ali preduvjet za to je pridržavanje pravila i poštivanje protivnika. Ema je svojim postupkom podsjetila sve na važnost poštenja na sportskim borilištima te pokazala kako nije sve u pobjeđivanju. Vjerujemo kako će Emin primjer slijediti i brojni drugi sportašice i sportaši - poručili su iz HOS-a.

I još jednom: bravo, Ema!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica