Sport

Komentari 1

Hrvatska opet s 3 kluba u LP?Jadran protiv hrvatske kolonije

Hrvatska opet s 3 kluba u LP?Jadran protiv hrvatske kolonije

Velike su šanse da Hrvatska kao i prošle sezone opet ima tri kluba u najelitnijem natjecanju gdje svoje mjesto, zahvaljujući pozivnicama, već imaju Jug Adriatic Osiguranje i zagrebačka Mladost

Splitski Jadran igrat će protiv francuskog Strasbourga za ulazak u skupinu Ligu prvaka, odlučio je današnji ždrijeb u LEN-ovu sjedištu u Nyonu. Prevedeno, velike su šanse da Hrvatska kao i prošle sezone opet ima tri kluba u najelitnijem natjecanju gdje svoje mjesto, zahvaljujući pozivnicama, već imaju Jug Adriatic Osiguranje i zagrebačka Mladost.

Splićani, koji su kao pobjednici svoje skupine u drugom kvalifikacijskom krugu bili nositelji, izbjegli su najtežeg protivnika, to je definitivno bio ruski Sintez Kazan koji je povukao igrače iz moskovskog Dinama i vjerujemo da će oslabljena Brescia imati velikih problema s Rusima, ali i sa svojom željom da uopće uđe u skupinu. Makar, nije da će jadranaši imati šetnju protiv prvaka Francuske koji je osvojio domaće prvenstvo kraj jakog Marseillea i Pays d'Aixa, a to se mora respektirati.

Solaris u Eurokupu

Samo, ima jedan dobar razlog zašto je Strasbourg tako uspješan. U njemu, naime, prevladavaju - Hrvati. Ukupno ih je sedam, Dubrovčani Nikola Sutić, Ivo Begović i Pavo Marković, Splićani Marko Bratić i Boris Letica i Zagrepčanin David Babić, a trener im je Igor Računica. 

- Zaslužuju respekt, ali mi vjerujemo u našu kvalitetu i idemo u te dvije utakmice puni optimizma - rekao je Jadranov trener Ivan Asić.

Prva se utakmica igra već u subotu u Splitu, a uzvrat na francuskom istoku, na samoj granici s Njemačkom, u srijedu. Prođu li Splićani, ući će u skupinu s Jugom, Barcelonetom, Olympiakosom, Jadranom iz Herceg Novog, Szolnokom, Spandauom, a tu će i pobjednik dvoboja Brescia - Sintez. Prva su tri kluba veliki favoriti za F8 koji se opet igra u Genovi, dok će se za četvrto mjesto boriti ostali premda na toj poziciji vidimo Szolnok.

Pobjednici parova OSC - Vouliagmeni te Terrassa - Oradea, koji je jedini potpuno otvoren, pridružit će se grupi s Pro Reccom (kao domaćin završnice ima osigurano mjesto), FTC-om, Hannoverom, Marseilleom, Dinamo Tbilisijem i Mladosti koja ima lijepu priliku da bude među momčadima koje će u Genovu. Zapravo, jedini joj je konkurent pojačani Hannover (Nagaev, Muslim), ali držimo da su Žapci kvalitetnija momčad.

Izvučene su i skupine Eurokupa u kojemu je prvi kvalifikacijski turnir prošao šibenski Solaris te je dobio domaćinstvo grupe E koja će se od 27. do 29. rujna igrati na bazenu u Crnici. Gosti će Sunčanima biti španjolski Mediterrani, mađarski Miskolc i talijanska Ortigia. Jako društvo, možda malo i prejako za Šibenčane u ovom trenutku. U Mataru će, pak, u drugoj grupi uz domaćina igrati Eger, francuski Noisy le Sec i Montpellier. Natjecanje nastavljaju dva najbolja kluba iz svake skupine.

Najčitaniji članci