Obavijesti

Sport

Komentari 207

Perica spašavao kod Gruzijaca: Novi remi je sve zakomplicirao

Perica spašavao kod Gruzijaca: Novi remi je sve zakomplicirao
1

PONOVO BOD Protiv Švedske prethodnog četvrtka u Koprivnici, Perica je golom spasio 'mini' Vatrene. Još bolji golgeterski učinak ponovio je i u Gruziji. Svojim golovima poništavao je dva vodstva domaćih...

VIDEO

Poslije jučerašnjeg remija Švedske i Španjolske (1-1), Hrvatskoj se otvorila sjajna šansa za odlazak na Europsko prvenstvo 2017. u Poljskoj.

Prvi korak prema tom ostvarenju donio je imperativ pobjede u Zestaponiju kod Gruzije, no baš su na tom prvom koraku izabranici Nenada Gračana zastali. Završilo je 2-2, dvaput se Hrvatska vraćala poslije katastrofalnih reakcija u obrani koje su domaći kažnjavali.

Stipe Perica zaigrao je u prvoj postavi nakon što je spasio 'mini' Vatrene od poraza u Koprivnici protiv Švedske prethodnog četvrtka i odmah opravdao povjerenje izbornika Gračana. Zabio je svoj treći gol u dvije utakmice i dvaput nas spasio poraza.

Teška prilagodba na katastrofalan teren

Nije ni počela utakmica praktički, već smo se našli u rezultatskom minusu. Katastrofalna reakcija naše obrane i Gruzija dolazi do vodstva. Papunašvili je kaznio mlak ulazak naše reprezentacije, jednostavno je nedostajalo agresivnosti.

Mora se istaknuti kako je teren u Zestaponiju bio katastrofalan, poput nekakve oranice. U takvoj se postavci stvari bolje snašla Gruzija, a sva kombinatorika naše reprezentacije bila je ozbiljno ugrožena. U 15. minuti solidna šansa za naše! Ubačaj s lijeve strane išao je na glavu Frana Tudora, no loše je to zahvatio i poslao loptu pored gola. 

Do kraja poluvremena nastavili smo vršiti pritisak što se i isplatilo. Dobra naša kombinacija s lijeve strane okrunjena je golom. Antonio Milić je lijepo ubacio na Stipu Pericu, a Stipe ne griješi. Sjajna akcija i zasluženo izjednačenje.

Dobitna kombinacija Milić - Perica

Dvije minute poslije, moglo je doći do totalnog preokreta. Izašao je Ante Ćorić sam na protivničkog golmana poslije 'čašćenja' domaćeg stopera, ali golman Kupatadze nije se dao prevariti.

Umjesto da u nastavak krenemo još jače i odlučnije, Gruzija ponovo koristi mlake reakcije naših defenzivaca. Katčarava je izigrao kompletnu obranu i dobro prevario Dominika Livakovića. Svi su mogli bolje reagirati, mora se priznati.

Srećom, 11 minuta kasnije ponovo blista Stipe Perica i zabija glavom na asistenciju Antonija Milića poslije kornera Marka Roga. Do kraja je utakmica protekla kroz pritiska naših, nizale su se polušanse, ponajviše poslije ulaska Josipa Brekala u 58. minuti. Brzo su naši mladi reprezentativci prebacivali loptu s boka na bok, ali realizacija nije bila na razini.

U 90. minuti Nikola Vlašić šutirao je s vrha šesnaesterca Gruzije. Udarac lijevom nogom prohujao je tik uz vratnicu. Malo je nedostajalo do bodova.

U Švedskoj nam (vrlo vjerojatno) igraju samo tri boda

Baš onih bodova koji bi nam znatno olakšali put u Poljsku. Ovako, sve se zakompliciralo. Ukoliko Švedska pobijedi Estoniju, otići će nam na bod prednosti, a Španjolska će se pobjedom protiv San Marina (što je za očekivati) bodovno izjednačiti s nama. Međutim, ostajemo i dalje ispred njih zbog boljeg međusobnog omjera (naša pobjeda 0-3 u Španjolskoj anulirala je domaći 2-3 poraz).

Posljednje kolo Hrvatskoj donosi gostovanje u Trelleborgu kod Švedske što čini direktnu borbu za prvu poziciju. Pobjeda nam, jasno, donosi direktan plasman, a remi ili poraz vrlo vjerojatno treće mjesto jer jaki Španjolci imaju utakmicu protiv autsajdera Estonije na domaćem terenu.

Dakle, ukoliko Hrvatska ne slavi u Švedskoj, mogla bi pasti na treće mjesto te ispasti iz svih kombinacija za EP 2017. u Poljskoj. Naravno, iznenađenja su uvijek moguća, no trenutna situacija ne djeluje baš idealno.

GRUZIJA - HRVATSKA 2-2 (Papunašvili 2', Katčarava 50 / Perica 43', 61')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 207
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida