Obavijesti

Sport

Komentari 8

Hrvatska pobijedila i Gruziju, protiv Srbije za prvo mjesto

Hrvatska pobijedila i Gruziju, protiv Srbije za prvo mjesto
1

Nakon što su s 2-1 svladale Tursku, hrvatske su tenisačice dobile i Gruziju, također 2-1. U petak igraju protiv Srbije za prvo mjesto u grupi B. Pobjednik u subotu igra s najboljom ekipom iz grupe A

VIDEO

Hrvatska teniska Fed Cup reprezentacija ostvarila je i drugu pobjedu na turniru Prve euro-afričke skupine koji se održava u britanskom Bathu. Nakon što su na startu sa 2-1 svladale Tursku hrvatske su tenisačice jednakim rezultatom bile bolje od Gruzije, pa će u petak protiv Srbije igrati za prvo mjesto u grupi B.

Pobjednik tog okršaja u subotu će se sastati s najboljom ekipom iz grupe A, a bolji će se plasirati u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II. Hrvatska je povela zahvaljujući Ani Konjuh koja je svladala Mariam Bolkvadze 6-4, 6-3.

- Bilo je teže nego što sam očekivala, ali barem se samopouzdanje diže. Nezgodna je suparnica, ljevoruka, ali uspjela sam naći rješenje. Ruka je u redu, to je također važno - rekla je Ana Konjuh.

Potom je Jana Fett ispustila pobjedu protiv Ekaterine Gorgodze. Naša je igračica u trećem setu četiri puta imala prednost "breaka", kod 5-4 servirala za pobjedu, ali je na kraju Gruzijka bila uspješnija sa 4-6, 6-3, 7-5.

- Jedino što je bilo dobro je borbenost. Loše sam odigrala, nisam osjećala servis i mislim da je to presudilo - rekla je Fett.

Odlučujući bod hrvatskoj reprezentaciji donijele su Darija Jurak i Ana Konjuh pobijedivši Ekaterinu Gorgodze i Oksanu Kalašnjikovu 7-5, 6-1.

- Dobar smo tandem, malo je trebalo da nađemo ritam, ali smo ga našle. Dugo nismo igrale zajedno, no dobro smo se snašle - rekla je nakon pobjede Darija Jurak, dok je izbornica Iva Majoli dodala:

- Odlučili smo da se Donna treba odmoriti, pa zato nije igrala, jer je bila dosta iscrpljena nakon turnira u Sankt-Peterburgu i meča protiv Turske. Nadali smo se da ćemo do pobjede doći već nakon pojedinačnih mečeva, no nije se tako dogodilo. Svejedno, jako smo vjerovali u par, jer Darija i Ana su uvijek bile odlične u Fed Cupu - rekla je Majoli.

U drugom dvoboju ove skupine Srbija je osigurala pobjedu protiv Turske povevši sa 2-0. Ivana Jorović nadigrala je Čaglu Buyukakčay sa 6-2, 6-3, dok je Aleksandra Krunić bila bolja od Pemru Ozgen sa 3-6, 6-4, 6-2.

Srbija i Hrvatska vode na ljestvici s dvije pobjede, dok Gruzija i Turska imaju po dva poraza. Hrvatska će u petak u 3. kolu igrati protiv Srbije. Samo prvoplasirana ekipa iz grupne faze će imati priliku boriti se za promociju u razigravanje za mjesto u Svjetskoj skupini 2, a igrat će protiv prvoplasirane reprezentacije iz grupe A u kojoj su Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening