Obavijesti

Sport

Komentari 3

Hrvatska protiv Njemačke za finale SP-a: Možemo ih dobiti

Hrvatska protiv Njemačke za finale SP-a: Možemo ih dobiti
1

Borbena Slovenija izborila je produžetke protiv Schearzerove ekipe i ostavila je na parketu 10 minuta duže od očekivanog. Hrvatska je iznenadila favoriziranu Švedsku

VIDEO

Nakon poraza od Španjolske u posljednjem kolu grupne faze, puno se pričalo o potencijalnom, vrlo zahtjevnom, duelu protiv Švedske u četvrtfinalu. To se četvrtfinale i ostvarilo, a većina je smatrala kako je to ipak "preveliki zalogaj" za Ćurkovu ekipu. Ipak, kada je bilo najteže, Hrvati su pokazali zašto su tijekom cijelog prvenstva tako čvrsto vjerovali u polufinale.

- Ovo je bilo naše najbolje izdanje na turniru. Radili smo točno ono što je trener od nas tražio - igrali smo čvrsto u obrani i disciplinirano u napadu - osvrnuo se Marko Mamić koji je uništio Šveđane sa čak 11 postignutih pogodaka. 

Bio je to tek drugi poraz Šveđana u 35 utakmica pod vodstvom aktualnog stručnog stožera. Što govori dovoljno za sebe o njihovoj moći, ali jednako tako i o briljantnoj igri Hrvatske u tom duelu. Posebice se istaknula obrana koja je primila tek 22 pogotka od ovako dominantne ekipe.

- Mislim da niti jedna ekipa na turniru do sada nije uspjela učiniti takvo što. Općenito primiti tako mali broj pogodaka protiv jedne dobre ekipe je velika stvar - optimistično je djelovao lijevi vanjski Hrvatske i dodao:

- Psiha je igrala bitnu ulogu u ovoj utakmici. Šveđani imaju taj pobjednički mentalitet i nisu navikli na situaciju u kojoj protivnik drži igru. To ih je malo zbunilo i nisu se uspjeli najbolje snaći

Čak je i švedski izbornik Zanotti priznao da je Hrvatska danas bila itekako dominantna:

- Hrvati su danas odigrali fantastično, u svakom ste trenutku mogli vidjeti kako su "gladni" pobjede. Činili su točno ono što su trebali kako bi potpuno uništili naš koncept igre.

Ključ pobjede bila je promjena obrambene zone u 5-1 s Jurić-Grgićem naprijed, što je prilično zbunilo Šveđane. Jasno je kako su očekivali 6-0, zonu koju su Hrvati igrali kroz cijeli turnir, no rizik kojeg je Ćurak preuzeo isplatio mu se. 

- Siguran sam da možemo otići korak dalje i dobiti Nijemce - smatra srednji vanjski Jotić i dodaje: 

- Vjerujem da su i oni, isto kao i mi, dosta umorni nakon naporne utakmice protiv Slovenije. 

Njemačkoj bi trebalo biti još i teže jer su četvrtfinalni duel igrali nakon Hrvata, a k tomu su ih nevjerojatno borbeni Slovenci "doveli" u produžetke te ostavili na parketu 10 minuta duže, nego li je Schwarzer očekivao, i to na nesvakidašnji način. Manje od minute do kraja njemačka je reprezentacija imala +2 i napad u kojem pivot Kohlbacher promašuje zicera. Slovenci uzvraćaju brzim pogotkom, Nijemci čine još jednu grešku, a Klemenčičeva ekipa to nemilosrdno kažnjava. Devet sekundi prije kraja Njemačka još ima time-out no ne uspijeva postići pogodak. 

- U posljednjih pet minuta regularnog dijela koncentracija nam je značajno pala, zato nismo uspjeli doći do pobjede u 60 minuta - smatra izbornik Schwarzer. 

Ipak, kroz cijelu utakmicu većim se problemom za Njemačku činila nešto brža igra Slovenije - dosta su teže pratili brze promjene pravca slovenskih igrača, što je dovelo do primanja 29 pogodaka u 60 minuta. Jedino im je Norveška na otvaranju uspjela postići jedan pogodak više. 

- Trebali smo to riješiti i prije produžetaka, kada smo uhvatili vodstvo, ali svejedno smo pokazali do kraja koja je ekipa bolja. Srećom, igrači će imati dovoljno vremena, kako bi se odmorili do polufinala s Hrvatskom - dodaje njemački izbornik. 

A o samoj Hrvatskoj Schwarzer ima jasno razmišljanje:

- Sada će uslijediti nekoliko video analiza, ali i bez njih znamo da se susrećemo s jednom od ekipa koja se fantastično bori za pobjedu u svakom trenutku. Bit će to vrlo zahtjevan duel za nas. 

Njemačkom je izborniku Hrvatska i u igračkim danima zadavala mnoge probleme, uzimala mu zlata na SP-u i OI-a, zbog čega je želja za pobjedom vjerojatno još i veća. No, Hrvatska je pokazala kako neće biti lak plijen ikome. 

- Imamo snage i to ćemo dokazati - zaključio je optimistično Jotić.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu