Obavijesti

Sport

Komentari 5

'Hrvatska prva do Španjolaca, prolazi među osam najboljih'

'Hrvatska prva do Španjolaca, prolazi među osam najboljih'
1

Ugledni američki sportski portal Hrvatskoj je predvidio plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva, dok nas u skupini vidi odmah iza Španjolske, a ispred Turske i Češke

VIDEO

'Ako na Euro dođe kao momčad, onda nema razloga da ne ponove isti uspjeh kao 1996. i 2008. kada su bili među osam najboljih na Europskom prvenstvu', piše ugledni američki ESPN o šansama Hrvatske na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Hrvatsku skupinu smatraju jednom od najtežih na Euru, a kao prvog favorita skupine D vide branitelja naslova Španjolsku kojoj daju 53,9 posto šanse za prvo mjesto. No odmah do 'furije' su Vatreni.

'Najviše pažnje privlači vezni red Hrvatske. Kako i ne bi kad u njemu igraju veznjaci Real Madrida Luka Modrić i Mateo Kovačić te standardni prvotimac Barcelone Ivan Rakitić. No svestranost i dubina na tim pozicijama doista je impresivna. U obrani Hrvatska ima sjajne bekove, velikog vođu Darija Srnu i jednog od najboljih u Serie A Šimu Vrsaljka', piše ESPN pa nastavlja secirati sastav Ante Čačića:

'U napadu imaju ratnika Marija Mandžukića koji je imao odličnu sezonu u Juventusu. Ivan Perišić daje širinu i golove ovoj momčadi, no upitnici se pojavljuju kada pogledamo stoperske pozicije. Dejan Lovren izostavljen je s popisa zbog neslaganja s izbornikom. Općenito, navijači ne vjeruju izborniku, no uspije li Čačić izbalansirati sastav, ova momčad ima sve što je potrebno da bude jako dobra u Francuskoj.'

U predstavljanju skupine D ESPN je izdvojio utakmicu Hrvatske i Turske kao nešto što pravi nogometni ljubitelji ne smiju propustiti. Naravno, obrazlažu to međusobnom četvrtfinalnom utakmicom s Eura 2008.

'Ta utakmica bila je jedna od najuzbudljivijih na cijelom Euru. Prazne mreže nakon 90 minuta, gol u 119. pa izjednačenje u dodanom vremenu produžetka i na kraju penali. Euforija. Nadajmo se da mogu ponoviti nešto slično, ali ovoga puta u 90 minuta', pišu, a mi se ipak nadamo da neće biti slično šokantnom susretu 2008.

Istaknuli su i jedan individualni dvoboj u kojem će pravi nogometni sladokusci uživati.

'Sudar Luke Modrića i Andresa Inieste sam po sebi je vrijedan plaćene ulaznice. Taj dvoboj bit će pravi užitak gledati. Kao dva dirigenta orkestra obojica su sposobni učiniti da njihove momčadi igraju u savršenom skladu. Bit će to mini-Clasico dva Mozarta Reala i Barcelone. Sudar dva genijalca možete vidjeti 21. lipnja', zaključuje ESPN koji treće mjesto u skupini predviđa Turskoj, a četvrto Češkoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba