Obavijesti

Sport

Komentari 49

Hrvatska 'šestica' Andori, jednom zabio i Rakitić

Hrvatska 'šestica' Andori, jednom zabio i Rakitić
7

Osim Rakitića, zabijali su i Srna, Kranjčar i Eduardo, dok je Mladen Petrić zabio dva gola. Odlično poluvrijeme odigrao je i Danijel Pranjić

VIDEO

Hrvatska nije naišla na probleme u Andorri la Velli. Bilićevi izabranici nisu počeli sjajno, pola sata su se mučili u pokušajima da probiju obranu slabašnog domaćina, ali tada se otvorilo... Do vrha su hrvatski reprezentativci napunili mrežu Andore, čiji braniči će imati noćne more na sami spomen imena Mladena Petrića. Zabio im je šest golova u posljednje dvije utakmice - četiri u Zagrebu i dva u la Velli.
Seriju je u 34. minuti otvorio Darijo Srna. Nakon prekršaja na nešto manje od 30 metara, Srna je potegnuo, pogodio u glavu pretposljednjeg igrača u zidu, od kojeg se lopta u 'svijeći' odbila iza leđa 37-godišnjeg golmana Kolda. Samo četiri minute kasnije ponovno je dosuđen prekršaj, i to na gotovo istom mjestu. Ovoga puta pucao je Petrić i pogodio. Bez pomoći živog zida, vrlo lijepo i atraktivno. Napadač Borussije zabio je i u 44. minuti. Uz lijevu aut-liniju loptu je primio Kranjčar, sjajno asistirao za Petrića, koji silovito puca malo iskosa i zabija za 3-0.
Nije previše trebalo čekati ni na četvrti gol. Hrvatska je u nastavak ušla bez Modrića i Petrića, a s Pranjićem i Balabanom. Upravo Pranjić je probio lijevi bok u 49. minuti i odigrao povratnu loptu za Kranjčara. Niko je primio loptu na desetak metara i precizno pogodio lijevom nogom. Pet minuta kasnije već je bilo 5-0. Loptu je primio Balaban, traljavo pucao i stvorila se gužva. Kao stvorena za majstora Eduarda, koji je lakoćom zabio svoj deveti gol u ovim kvalifikacijama. Bilić je nakon sata igre na teren poslao 19-godišnjeg Ivana Rakitića, a ovaj mu se odužio već u 64. minuti. Izveden je slobodan udarac, lopta se odbila do Rakitića, koji je lako posprema u mrežu. U svom drugom nastupu za 'kockaste' Ivan je uspio zabiti svoj prvi gol.
Do kraja smo vidjeli još nekoliko oštrijih startova amatera s Andore, od kojih je jedan 'nagrađen' crvenim kartonom. Garcia je na centru ružno s leđa zaustavio Rakitića i sudac ga je poslao pod tuš. Imala je Hrvatska još neke situacije preko kojih je mogla do reprize maksimirskih 7-0, ali opuštenost je rezultirala s nešto manje pravih šansi. No dovoljno je i ovo. Osim nova tri boda, veseli sjajan nastup 'pojačanja' Rakitića, a itekako iskoristivom opcijom na lijevoj strani pokazao se i Osječanin Pranjić. Nakon svega, najvažnije je da je i ovaj dio posla odrađen i sada s optimizmom očekujemo dvoboj s Izraelcima u listopadu (17. 10.).

ANDORA - HRVATSKA 0-6 (0-3)
STRIJELCI: 0-1 Srna (34), 0-2 Petrić (38), 0-3 Petrić (44), 0-4 Kranjčar (49), 0-5 Eduardo (55), 0-6 Rakitić (64)
ANDORA: Koldo 5, Rubio 5, Jimenez 5, Sonejee 5, Fernandez 5, Ayala 5, Puyol 5, Sivera 5 ('60. Andorra 5), Vieira 5, T. Garcia 5, F. Silva 5 ('58. Moreno 5), Ruiz 5 ('82. Somoza 5).
HRVATSKA: Runje -, Ćorluka 7, Knežević 6.5, R. Kovač 6.5, Babić 6.5, Srna 7, Leko 7, Modrić 6.5('46. Pranjić 7), Kranjčar 8, Petrić 7.5 ('46. Balaban 6.5), Eduardo 7 ('62. Rakitić 7).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka