Obavijesti

Sport

Komentari 68

Slovaci pali u Gradskom vrtu: 'Ovo nije bila prava Hrvatska'

Slovaci pali u Gradskom vrtu: 'Ovo nije bila prava Hrvatska'
8

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom je krenula u kvalifikacijski ciklus za EP 2014. godine u Danskoj. U Osijeku smo bili bolji od Slovačke rezultatom 25-21

VIDEO

Bez većih problema krenula je Hrvatska u kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo, koje će se 2014. godine igrati u Danskoj. Pred prepunim osječkim Gradskim vrtom izabranici Slavka Goluže pobijedili su Slovake 25-21.

Hrvatski rukometaši dosta nervozno ušli su u susret, što su Slovaci iskoristili i nakon 10. minute igre imali su prednost od 4-2. Izbornik Slavko Goluža ništa nije htio prepustiti slučaju pa je u tom trenutku pozvao minutu odmora. To se pokazao kao dobar potez jer nakon toga Hrvatska je proigrala. Na krilima Čupića, koji je zabio četiri gola u tom razdoblju, i Alilovića, koji je odlično branio na golu, u 18. minuti ponovno smo došli do minimalnog vodstva 6-5.

To je bio početak sloma Slovaka, koje smo 'dotukli' u posljednjoj minuti prvog dijela, kada smo golovima Josipa Valčića i Domagoja Duvnjaka došli do plus pet (13-8), što je bio i rezultat poluvremena.

Iako smo na početku nastavka u jednom trenutku imali i šest golova prednosti, s nekoliko pogrešaka u napadu dopustili smo Slovacima da se vrate u susret, što su oni iskoristili i u 45. minuti došli su na samo minus dva (15-13).

Do kraja utakmice Hrvatska je rutinirano na krilima Igora Vorija odradila posao i pobjedom 25-21 došla do prvih bodova u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Danskoj 2014. godine.

Najbolji u hrvatskoj reprezentaciji bio je Ivan Čupić s osam golova, koji je svoju dobru igru zasjenio nesportskim potezom u 46. minuti kada je dobio izravni crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača. Vori, Duvnjak i Buntić zabili su po četiri gola, a svakako treba istaknuti i Mirka Alilovića s 14 obrana. Kod Slovaka najbolji je bio Rabek s pet golova, dok su po četiri puta pogađali Hruscak i Kopčo.

- Moramo biti zadovoljni pobjedom. Očekivali smo pobjedu u ovom susretu, ali ispričavam se jer ovo nije bila prava Hrvatska. Dečki moraju prešaltati da nisu u klubovima, da je ovo reprezentacija i da se za nju gine na terenu. Prošlo je vrijeme od Olimpijskih igara i treba ozbiljno odigrati utakmicu.  - prilično je oštar bio izbornik Slavko Goluža, te dodao:

- Nismo se smjeli ispromašivati onako na početku utakmice. Ti promašaji su odredili čitav smjer utakmice, ali na sreću dobro je završilo.

- Previše je bilo pogleda po tribinama i slavlja prije utakmice, ali najvažnija ja pobjeda - rekao je Goluža.

Novu pobjedu Hrvatska će loviti već u subotu kada gostuje u Latviji. 

- Nemamo što mijenjati, već trebamo ući maksimalno, a ne kao danas - zaključio je izbornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima