Obavijesti

Sport

Komentari 15

Hrvatska traži zvijezdu: Šarić, nova Janica, klinac u Arsenalu

Hrvatska traži zvijezdu: Šarić, nova Janica, klinac u Arsenalu
5

Dinamov dragulj Mateo Kovačić je zabio u Ligi prvaka, Šarić je čuvao Kiriljenka, a dobili smo, eto, i novu Janicu. Vjeko Taritaš s 12 godina dobio je poziv Arsenala...

VIDEO

Godina na izmaku u prvi je plan izbacila Matea Kovačića, Darija Šarića i Luku Šebetića, koji su se pokazali u europskim izlozima, no pojavilo se i nekoliko novih imena, o kojima ćemo više čuti vjerojatno tek za koju godinu. Poput skijašice Saše Tršinski.

- Odlična je! Marljivo radi, sposobna je, spretna i zagrižena za skijanje - rekla je Janica Kostelić o 15-godišnjoj Zabočanki. Dovoljno da se hrvatsko skijanje fokusira na nju kao buduću zvijezdu.

Pred Vjekom Taritašem još je duži put. Mali ima samo 12 godina, nogometno umijeće pokazivao je na pašnjacima pokraj Bjelovara, a već ga je u kamp pozvao Arsenal. Isti bi klub rado doveo Matea Kovačića, koji je već profilirana mlada zvijezda s iskustvom Lige prvaka i zabijanja protiv Lyona.

Dario Šarić (17) debitirao je za Zagreb u košarkaškoj Euroligi i čuvao legendarnog Andreja Kiriljenka. Njegov vršnjak Luka Šebetić postao je najmlađi strijelac u rukometnoj Ligi prvaka zabivši za CO Zagreb protiv Chamberyja. U 2012. od njih se očekuje novi iskorak, kao što se očekuje da otkrijemo nove talente koji će nas oduševljavati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dario Šarić (17)

Zasad je još samo talent, u KK Zagrebu ne dobiva priliku pokazati sve što zna, no mnogi europski velikani rado bi od njega napravili igrača. On je jedna od uzdanica za povratak propale hrvatske košarke prema vrhu, a u klubu stagnira...

Mateo Kovačić (17)

Sa 17 godina standardni je Dinamov prvotimac, zabio je Lyonu na Maksimiru i privukao pozornost engleskih velikana poput Arsenala i Manchester Cityja. Mogao bi na Euro 2012.

Mate Tomljenović (18)

Mladi Zagrepčanin sreću je potražio u Slovačkoj, u Zvolenu. U nedostatku ozbiljnoga golmana, Medveščak ga je posudio na jednu utakmicu. Dojurio je u Dom sportova izravno iz aviona i čudesno branio. “Medvjedi” bi ga rado doveli za stalno, ali Slovaci se ne žele odreći takvog dragulja.

Saša Tršinski (15)

Za nju još nismo čuli zbog fantastičnih rezultata, no ako Janica Kostelić kaže da će biti bolja od nje, tu sigurno ima nečega. Uz nekoliko časnih iznimki, obitelj Kostelić jedina je častila hrvatski puk velikim skijaškim rezultatima. Možda je Saša sljedeća.

Vjeko Taritaš (12)

Mali Vjeko nije učio igrati nogomet ni u jednom klubu nego onako, usput, čuvajući krave u Ivanskoj. Zapazio ga je lokalni trener, a otac ga je odveo u Grčku u Arsenalov kamp, gdje je Vjeko oduševio te dobio poziv da s “topnicima” radi četiri godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu