Obavijesti

Sport

Komentari 3

Gračanova Hrvatska u novom ciklusu: Pribojavamo se Škota

Gračanova Hrvatska u novom ciklusu: Pribojavamo se Škota
3

Riječ je novoj generaciji koja ukupno vrijedi oko 20 milijuna eura, a izbornik Nenad Gračan uoči treninga istaknuo je kako je najvažnije da nastave u ritmu kojeg su imali posljednja tri ciklusa

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine okupila se u Šibeniku za prvu utakmicu kvalifikacija za EURO koju će na stadionu na Šubićevcu igrati protiv Škotske u utorak.

Pokretanje videa...

00:46

Riječ je novoj generaciji koja ukupno vrijedi oko 20 milijuna eura, a izbornik Nenad Gračan uoči treninga istaknuo je kako je najvažnije da nastave u ritmu kojeg su imali posljednja tri ciklusa.

- Ostvarivali smo dobre rezultate, ali i stvarali igrače za A reprezentaciju. Svaka prva utakmica je teška, postoji određena nervoza među igračima i svima nama. Mislim da imamo kvalitetu, igrače koji mogu ostvariti rezultate i koji se mogu nametnuti izborniku Daliću - kazao je Gračan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nema više mnogih

Više neće moći računati na Alena Halilovića, Josipa Brekala, Nikolu Vlašića i Duju Ćaletu Cara, a u hrvatskim U21 redovima ostali su Adrian Šemper, Branimir Kalaica, Borna Sosa, Nikola Moro, Luka Ivanušec, Lovro Majer, Domagoj Bradarić i Sandro Kulenović.

- Ono što je bitno na sutrašnjoj utakmici, jest biti strpljiv i bez nervoze, a onda će doći i rezultat, bez obzira na snagu i kvalitetu Škotske. Cijela skupina je interesantna jer igramo i s Češkom i Grčkom s kojima smo igrali u prošlom ciklusu. To su reprezentacije koje će tražiti da vrate ono što smo im uzeli prošle godine - naglašava izbornik.

Nova imena u udarnoj momčadi bit će Vinko Soldo, koji je vratio svoju karijeru na pravi put prešavši u Finsku, Dinamov junior Luka Hujber i novi član Istre, Mario Ćuže, koji je sjajno otvorio sezonu u HNL-u. Izbornik Gračan otkrio je što je potrebno za pobjedu.

- Ambiciozni smo iako nam je Škotska nepoznanica. Znamo da igraju dosta direktno i agresivno pa se moramo pribojavati njihove igre jedan na jedan u kojoj su vrlo neugodni. U taktičkom smislu moramo odigrati kvalitetnu utakmicu sa što manje grešaka.

Reprezentacija je prije četiri dana u pripremnoj utakmici protiv U23 vrste UAE u Velikoj Gorici pokazala odličnu formu pobijedivši s 3-0.

Sutrašnja utakmica igra se na stadionu na Šubićevcu s početkom u 20 sati. (dk)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi