Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hrvatska u 3. jakosnoj skupini: Ne mogu igrati protiv Slovenije

Hrvatska u 3. jakosnoj skupini: Ne mogu igrati protiv Slovenije

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija svrstana je u treću jakosnu skupinu za EuroBasket 2022., koji će u Njemačkoj biti održan 29. travnja, a u njoj su još aktualni europski prvak Slovenija, Poljska i Turska

VIDEO

Iz FIBA Europe, europskog ogranka Međunarodne košarkaške federacije (FIBA), obavijestili su saveze čije reprezentacije sudjeluju na sljedećem EuroBasketu da su zbog sadašnjeg epidemiološkog stanja i protuepidemijskih mjera koje su na snazi u Njemačkoj prisiljeni ždrijeb odgoditi do 29. travnja.

Zagreb: Hrvatska i Švedska u kvalifikacijskog utakmici za Eurobasket

Hrvatski košarkaški su s četiri pobjede i dva poraza osvojili prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini s Turskom, Nizozemskom i Švedskom, a plasman na EuroBasket su osigurali već nakon prve četiri utakmice u kojima su imali maksimalan učinak.

'Nemamo strance, samo domaće dečke. Zato sam jako ponosan'
'Nemamo strance, samo domaće dečke. Zato sam jako ponosan'

Jakosne skupine su složene prema poziciji reprezentacija na aktualnoj FIBA-inoj ljestvici na kojoj je Hrvatska na 14. mjestu u svijetu, odnosno na 10. među europskim momčadima. Reprezentacije će ždrijebom biti podijeljene u četiri skupine po šest za prvu fazu natjecanja, a po četiri najbolje će se plasirati u osminu finala.

Sudomaćini EuroBasketa 2022. su Češka, Gruzija, Italija i Njemačka, a završni turnir je na rasporedu od 1. do 18. rujna sljedeće godine. Utakmice prvog dijela natjecanja bit će igrane u Pragu, Tbilisiju, Milanu i Kölnu, a domaćin nokaut faze natjecanja, od osmine finala nadalje, bit će Berlin.

Svaka od zemalja može izabrati jednu partnersku reprezentaciju koja ne smije biti iz iste jakosne skupine, a s kojom će igrati u prvoj fazi natjecanja u skupini.

Posljednji EuroBasket održan je 2017. Na njemu je Hrvatska poražena u osmini finala od Rusije, a naslov europskog prvaka osvojila je Slovenija.

Jakosne skupine za ždrijeb muškog EuroBasketa 2022.

SKUPINA 1: Španjolska, Srbija, Grčka, Francuska

SKUPINA 2: Litva, Rusija, Italija, Češka

SKUPINA 3: Poljska, HRVATSKA, Turska, Slovenija

SKUPINA 4: Njemačka, Ukrajina, Finska, Gruzija

SKUPINA 5: Belgija, Mađarska, Izrael, Velika Britanija

SKUPINA 6: Bosna i Hercegovina, Nizozemska, Estonija, Bugarska

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu