Obavijesti

Sport

Komentari 9

Hrvatska utrpala Francuzima 20 komada i dobila 15 razlike!

Hrvatska utrpala Francuzima 20 komada i dobila 15 razlike!
7

Bila je to 13. međusobna utakmica hrvatskih i francuskih vaterpolista i dvanaesta pobjeda naše reprezentacije. Jedinu pobjedu Francuzi su ostvarili na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru

VIDEO

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otvorila je nastup na premijernom izdanju finalnog turnira Europa kupa na riječkoj Kantridi uvjerljivom pobjedom protiv Francuske sa 20-5 (6-1, 6-2, 5-1, 3-1).

Aktualni svjetski prvaci su već nakon prve četvrtine imali pet golova prednosti (6-1), a na poluvremenu je ta prednost iznosila devet razlike (12-3). Do kraja utakmice prednost odabranika izbornika Ivice Tucka samo je rasla. Na koncu treće dionice bilo je +13, a na koncu +15.

Bila je to 13. međusobna utakmica hrvatskih i francuskih vaterpolista i dvanaesta pobjeda naše reprezentacije. Jedinu pobjedu Francuzi su ostvarili na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, no bio je to poraz kojim su 'barakude' izbjegle Srbiju u eliminacijskoj fazi, odnosno sve do finala.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Josip Vrljić i Andro Bušlje sa po četiri gola, Ante Vukičević je zabio tri gola, Javier Garcia, Anđelo Šetka i Maro Joković po dva gola, a među strijelce upisali su se i Jerko Marinić-Kragić, Loren Fatović i Luka Lončar. Kod Francuza po jedan pogodak postigli su Remi Saudadier, Charles Canonne, Michal Izdinsky, Guillaume Dino i Hugo Lepoint.

U drugom susretu iz B skupine sastaju se Srbija i Crna Gora.

U petak je na rasporedu drugo kolo, a hrvatsku vrstu očekuje susret protiv Crne Gore u 17.30 sati, dok će u subotu igrati protiv Srbije u 19 sati. 

Odigrane su i obje utakmice u A skupini. Mađarska i Grčka su odigrale 9-9, dok je Španjolska bila bolja od Italije 11-4.

Grci su bili bliži pobjedi. U dva navrata su imali po tri gola prednosti (4-1, 6-3), ali je Mađarska u trećoj četvrtini uspjela izjednačiti na 6-6. Grci su u zadnjoj dionici imali dva gola prednosti 9-7, ali su Mađari ponovo izjednačili, a gol za 9-9 zabili su 40 sekundi prije kraja susreta.

Kod Mađara najefikasniji je bio Bence Batori, dok su u suparničkim redovima po dva gola zabili Georgios Dervisis, Marios Kapotsis i Angelos Vlachopoulos.

U drugom susretu Španjolska je lako slavila protiv Italije. Španjolci su poveli 8-1 i sve dvojbe oko pitanja pobjednika su bile riješene do sredine treće četvrtine. Kod Španjolaca najefikasniji su bili Alberto Munarriz, Alvaro Granados Ortega, Alberto Barros Macarro Albert Espanol Lifante i Blai Mallarach Guell postigavši po dva gola, dok su za Italiju golove zabili Zeno Bertoli, Michael Bodegas, Alessandro Velotto i Guillermo Molina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe