Sport

Komentari 2

Hrvatske i slovenske legende će igrati za pomoć obiteljima u potresom pogođenim mjestima

Hrvatske i slovenske legende će igrati za pomoć obiteljima  u potresom pogođenim mjestima

Naše misli su s ljudima iz Hrvatske u ovim teškim vremenima. Nadamo se da će im pomoć nogometne obitelji pomoći u svladavanju izazova koje je uzrokovao ovaj razorni potres, izjavio je predsjednik Uefe

Na inicijativu predsjednika Uefe Aleksandera Čeferina dogovorena je humanitarna utakmica između legendi Hrvatske i Slovenije, uz donaciju Hrvatskom crvenom križu za potresom pogođeno područje.

Suradnja i odnos Čeferina i Šukera već je godinama na visokoj razini, a Slovenac redovito i ljetuje na hrvatskoj. Čeferin je poštovanje prema hrvatskom nogometu iskazao i odabravši upravo Hrvatsku kao jednu od svojih prvih destinacija za službeni posjet nakon što je postao predsjednik Uefe. 

- Naše misli su s ljudima iz Hrvatske u ovim teškim vremenima. Nadamo se da će im pomoć nogometne obitelji pomoći u svladavanju izazova koje je uzrokovao ovaj razorni potres i da će pridonijeti oporavku petrinjske regije - izjavio je predsjednik Uefe.

HNS će također predati donaciju Županijskom nogometnom savezu Sisačko-moslavačke županije, namijenjenu obnovi nogometne infrastrukture u potresima pogođenim područjima, a suorganizator humanitarne utakmice bit će Slovenski nogometni savez (NZS) koji će se također priključiti akciji prigodnom donacijom.

- Svjedočimo ponovno velikoj solidarnosti i prijateljstvu unutar europske nogometne obitelji. Vjerujem da će pomoć Uefe stići na prave adrese putem Crvenog križa, kao i da će naša pomoć županijskom savezu olakšati povratak nogometa u županiji. Uvjeren sam da je upravo nogomet jedan od najboljih načina da ljudima, posebno djeci, vratimo osmijehe na lica, pa neka i ova utakmica bude znak povratka uobičajenom životu - poručio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Tko će od hrvatskih 'legendi' zaigrati još nije poznato, a utakmica je na rasporedu 13. ožujka u 13 sati na stadionu Mladosti u Petrinji.

Najčitaniji članci