Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvatski igrači oduvijek omiljeni u Panathinaikosu

Hrvatski igrači oduvijek omiljeni u Panathinaikosu
5

Rukavina posljednji je u nizu naših igrača koji će karijeru nastaviti u Panathinaikosu. Prije njega stanovnici Atene bili su Zajec, Asanović, Vlaović...

VIDEO

Grčki Panathinaikos je još od sredine osamdestih godina bio zlatna destinacija za hrvatske nogometaše. Sjajan niz hrvatskih igrača započeo je Velimir Zajec još davne 1984. godine. Ante Rukavina je ukupno 11. po redu hrvatski igrač koji će karijeru nastaviti u Panathinaikosu u zadnjih dvadesetak godina.
Novinari grčkog lista Contre prisjetili su se kako su igrali hrvatski igrači svih tih godina za Panathinaikos.
Prvi u nizu je Velimir Zajec koji je u Atenu došao 1984 i igrao do 1988. godine, a devedestih je bio i trener.
"Zajeca je doveo Giorgios Varfinogiannis 1984. kao jednog od najboljih igrača tadašnje jugoslavenske lige. Bio je vrlo talentiran igrač i vrlo brzo se adaptirao na igru Panathinaikosa. Nosio je dres s brojem pet, a odlikovale su ga krasna tehnika i brza transformacija iz obrane u napada. "Zeko" je s grčkim klubom osvojio grčko prvenstvo i Ligu prvaka te igrao Ligu prvaka", stoji u tekstu.
Sljedeći je stigao Aljoša Asanović kojeg je Pao doveo nakon odličnih igara na Svjetskom prvenstvu gdje je Hrvatska briljirala i osvojila treće mjesto.
"Navijači su sanjali kvalitetni Panathianaikos u kojem je Aljoša Asanović trebao igrati odlučujuće uloge. Pokazao je entuzijazam odmah u prvim utakmicama kad je postigao dva gola protiv Steaue i odveo Pao u Ligu prvaka. No kasnije je sve više bio na klupi. Danas je pomoćnik Slavena Bilića u hrvatskoj reprezentaciji"
"Zeleni" dres također su oblačili i Danijel Šarić (2000. - 2003.) te Goran Vlaović (2000. - 2004.)
"Nesumnjivo da je Goran bio kvalitetan igrač, ali to nije dokraja pokazao na terenu. Pao ga je doveo s 28 godina iz španjolske Valencije", stoji u Contrinom tekstu. Piše još da nije puno igrao kod trenera Anastassiadisa. Ostat će zapamćen njegov gol Schalkeu u Ligi prvaka.
Bivši Dinamov igrač Danijel Šarić je došao 2000. i zadržao se tri sezone.
"Danijel nikad nije bio glavni igrač momčadi, ali je u tri godine ostavio dubok trag u klubu. Bio je vrlo profesionalan, a ponašanje mu je bilo vrlo ugodno i nikad nije stvarao probleme. U sezoni 2001-2002 nastupio je u čak 10 utakmica u Ligi prvaka. Mnogi će se sjetiti njegove propuštene prilike protiv Barcelone u Ligi prvaka kad je Pao vodio 1-0."
Robert Jarni je stigao na kraju svoje bogate karijere.
"Jarni je došao u prosincu 2001. No imao je već 34 godine i bio je na kraju svog nogometnog puta. Nakon grčke epizode, rekao je 'zbogom' nogometu", piše Contra.
Bivši hrvatski reprezentativac koji je igrao na čak tri SP s "vatrenima" Antonhy Šerić proveo je u Ateni tri sezone (2005.-2008.)
"Odigrao je 68 utakmica za klub, ali nije baš oduševio i ostao u prevelikom sjećanju. Igrao je na mjestu lijevog beka i došao je iz Lazija"
Članovi Panathinaikosa bili su još današnji Dinamov kapetan Igor Bišćan (2005. - 2007.), Silvio Marić (2003. - 2005.), koji je u međuvremenu završio nogometnu karijeru i današnji veznjak Hajduka Srđan Andrić (2005. - 2007.). Uz Rukavinu, koji bi trebao uskoro potpisati ugovor, u Panathinaikosu trenutačno brani i hrvatski reprezentativni golman Mario Galinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening