Sport

Komentari 4

Hrvatski karatisti prvaci Europe!

Hrvatski karatisti prvaci Europe!

Ovo je potvrda minulog rada, odricanja, truda i svega. Tu je i vrhunsko vodstvo na čelu sa Savezom. Ponosan sam da sam član ove zlatne ekipe, rekao je Enes Garibović, koji je ranije osvojio broncu

Bronca Enesa Garibovića i ekipna bronca ženske reprezentaciju u borbama otvorile su put ka najvećem uspjehu u Poreču! Muška karataška reprezentacija pobijedila je Crnu Goru s glatkih 3-0 u finalu na Europskom prvenstvu i osvojila povijesno europsko ekipno zlato!

Hrvatski karatisti u Poreču postali prvaci Europe

Anđelo Kvesić i Ivan Martinac pobijedili su u svojim okršajima dok su suparnici jednu predali zbog ozljede.

- Svi smo presretni, imali smo visoka očekivanja, ali zlato je ostvarenje sna. Presretni smo, sigurno ćemo dobro proslaviti. Crna Gora je iznenađenje cijelog EP-a, pobijedili su velike zemlje, očekivali smo teži put, ali je ispalo super. Malo sam žalostan što sam izgubio za broncu, ali dolaze Olimpijske igre, vjerujem da mogu osvojiti zlato - rekao je Ivan Kvesić za HRT najavivši velike stvari u Tokiju.

Prvi meč odradio je Anđelo Kvesić, Ivanov brat, i povukao ekipu.

Hrvatski karatisti u Poreču postali prvaci Europe

- Probio sam led i povukao ekipu, pripala mi je ta čast. Odradili smo lavovski posao. Pojedinačno sam možda zakazao, ali evo sada je došlo ekipno zlato. 

Ivan Martinac donio je odlučujući bod.

Hrvatski karatisti u Poreču postali prvaci Europe- Pripala mi je ta čast, o ovome sanjamo cijeli život. Ukazala nam se prilika na domaćem terenu. Zaslužili smo to.U povijesnom zlatu sudjelovao je i brončani Enes Garibović.

- Zaslužena pobjeda, imamo sjajnu ekipu. Ovo je potvrda minulog rada, odricanja, truda i svega. Tu je i vrhunsko vodstvo na čelu sa Savezom. Ponosan sam da sam član ove zlatne ekipe. Ovo je potvrda rada, kvalitete te vjetar u leđa za sljedeće natjecanje. Anđelo je vrhunski odradio prvi meč.

Najčitaniji članci