Obavijesti

Sport

Komentari 48

Hrvatski klubovi blizu prolaska u Europi: Evo tko ih čeka dalje!

Hrvatski klubovi blizu prolaska u Europi: Evo tko ih čeka dalje!

POLA POSLA Tri hrvatska kluba već su odradila veći dio zadatka i na uzvrate u Europi će u pozitivnom ozračju. Osijek jedini nije slavio, no igra doma i za očekivati je da će proći. Poznato je tko ih čeka u 3. pretkolima

VIDEO

Četiri utakmice u Europi, četiri umalo stopostotna ishoda hrvatskih klubova! Jedino je Osijek zapeo na gostovanju kod Pogona odakle se kući vraća s 'nulom' pa će prolaz dalje tražiti na domaćem terenu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Torcida na europskoj premijeri Hajduka VIDEO

Dinamo, Hajduk i Rijeka svoje su protivnike preskočili s laganih 2-0 i uoči uzvrata imaju veliku, reklo bi se, sigurnu prednost na putu u 3. pretkola europskih natjecanja.

Dinamo je na Maksimiru savladao Omoniju golovima Majera i Jakića pa je i uoči gostovanja na Cipru veliki favorit. Zagrebačka momčad već je odradila pola posla, a budući da je u Maksimiru pritiskala većinu vremena za očekivati je da će isto nastaviti i u uzvratu. Bitno je proći dalje pa u 3. pretkolu Lige prvaka snage odmjeriti s pobjednikom dvoboja između poljske Legije i estonske Flore.

Utakmica 1. pretkola UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - Valur

Hajduk je u grotlu Poljuda također s 2-0 porazio kazahstanski Tobol, a večer za pamćenje imao je mladi Marin Ljubičić (19). Zaplakao je kada je promašio zicer protiv Lokomotive na otvaranju HNL-a pa mu se danas vratilo. I to na najbolji mogući način: u usijanoj atmosferi i fenomenalnom okruženju oko splitskog kluba posljednjih dana predvodio je 'bijele' do prve europske pobjede ove sezone. Hajduk je na pragu prolaska, a u 3. pretkolu Konferencijske lige igrat će protiv ciparskog Apollona ili slovačke Žiline.

2. kolo Konferencijske lige: Hajduk-Tobol

Riječani su na Malti riješili Gziru golovima Bušnje i Ampema, uz više muke nego što se očekivalo. No, igra se slabo pamti nakon tako povoljnog rezultata uoči uzvrata. Gorak okus jedino je ostavio Lepinjica zaradivši isključenje pred sam kraj utakmice, no Riječani će imati rješenje za taj problem. Uzvrat se igra za tjedan dana na Rujevici, a prođe li Rijeka dalje u 3. pretkolu Konferencijske lige igrat će protiv boljeg iz ogleda škotskog Hiberniana i Santa Solome iz Andore.

Osijek je imao najteži zadatak od svih hrvatskih klubova u Europi. Kod poljskog Pogona u Szczecinu odigrao je 0-0 i pošto više nema pravila gola u gostima jedinu prednost imat će u obliku domaćeg terena. Bila je to slaba partija Osječana prema naprijed, prilično dobra u defenzivi, no za prolaz dalje ipak će se morati uključiti i napadačke sile. Ukoliko izbori iduću fazu Konferencijske lige, u 3. pretkolu snage će odmjeriti s pobjednikom iz ogleda bugarskog CSKA iz Sofije ili Liepaje iz Latvije.

Osijek i Šibenik susreli se u 1. kolu Prve HNL

Potencijalni suparnici hrvatskih klubova u Europi:

3. pretkolo

Dinamo: Legia/ Flora (Liga prvaka)

Hajduk: Apollon Limassol/ Žilina (Konferencijska liga)

Rijeka: Hibernian/ Santa Coloma (Konferencijska liga)

Osijek: CSKA Sofija/ Liepaja (Konferencijska liga)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka