Sport

Komentari 57

Hrvatska neće na SP! Borbeni košarkaši pali pred sam kraj...

Hrvatska neće na SP! Borbeni košarkaši pali pred sam kraj...

Hrvatska košarkaška reprezentacija neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kini ove godine. Nakon borbene utakmice u kojoj su naši 'pokazali zube', Poljska je prelomila u zadnjim minutama i pobijedila u Varaždinu (69-77)

Bilo je borbeno, ali na kraju je presudilo iskustvo. Poljaci su u posljednjoj četvrtini slomili borbene hrvatske košarkaše i na kraju pobijedili rezultatom 69-77. Time su nestale i posljednje hrvatske nade o igranju na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kini.

Odlično su otvorili naši serijom 14-0, a do kraja prve četvrtine bilo je 16-8. U drugoj četvrtini nastavlja se odlična obrana izabranika Dražena Anzulovića koji su uspjeli održati vodstvo do poluvremena (36-32). U nastavku se Poljska sve više približavala, a u trećoj su četvrtini i prvi put preuzeli vodstvo.

Utakmica je bila u egalu sve do posljednje tri minute kad je Poljska otšla na +5, a zatim i u zadnjoj minuti postavila konačnih 69-77. Najbolji je u redovima Hrvatske bio Filip Krušlin sa 21 poenom, dok je Poljake predvodio Ponitka sa 20 zabijenih koševa.

Zadnju utakmicu u ovim kvalifikacijama naši igraju u gostima kod Mađarske, 25. veljače.

Najčitaniji članci