Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvati na ultramaratonu srušili dva državna rekorda: U 24 sata pretrčao 255 kilometara

Hrvati na ultramaratonu srušili dva državna rekorda: U 24 sata pretrčao 255 kilometara
4

Nastupilo je devet ženskih natjecateljica i osam muških natjecatelja, a Paula Vrdoljak postavila je novi ženski državni rekord koji sada glasi 238,032 km.

VIDEO

Verona je bila domaćin Europskog prvenstva u trčanju na 24 sata koje se ovaj vikend održalo s velikim brojem natjecatelja u prekrasnom gradu Romea i Julije.

Hrvatska reprezentacija nastupila je kao najbrojnija reprezentacija, kako s natjecateljima, tako i s podrškom tijekom cijele utrke.

Nastupilo je devet ženskih natjecateljica i osam muških natjecatelja, a osim tih lijepih brojki srušena su i dva nacionalna rekorda na 24 sata u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Paula Vrdoljak postavila je novi ženski državni rekord koji sada glasi 238,032 km. Prethodni rezultat držala je Marija Vrajić Trošić 233,460 km koji je postavila u Albi (Francuska) 2019. godine.

Zdravko Jadrijev, nakon rekorda na 12 h kojeg je postavio prošle godine u Zagrebu na Prvenstvu Hrvatske, ovaj puta u Veroni postavio je novi državni rekord koji sada glasi 255,478 km. Prethodni rezultat držao je Hrvoje Vlašić koji je postavio 234,94 km kojeg je postavio u Veneciji, u travnju ove godine. Hrvoje je i na Europskom prvenstvu istrčao sjajan rezultat koji je jači od njegovog prethodnog rezultata, te sada glasi 252,427km.

Sjajne rezultate ostvarili su ekipnoj konkurenciji. Od 17 država koje su imale žensku ekipu hrvatska reprezentacija zauzela je deveto mjesto u Europi s pretrčanom kilometražom od 625.135 metara. Našu žensku reprezentaciju s tri najbolja rezultata činile su Paula Vrdoljak (238,032 km), Lana Ostojić (201,941 km) i Sendi Štrbac (185,161 km).

Muška ekipa zauzela je visoko deseto mjesto, od ukupno 20 država koje su imale mušku konkurenciju, a pretrčali su 721,548 km. Hrvatski sastav u velike zasluge za ovaj rezultat ide Zdravku Jadrijev (255,478 km), Hrvoje Vlašić (252,427 km) i Tomislav Poljak (213,643 km).

Važno je napomenuti kako je na istoj manifestaciji srušen i svjetski rekord u trčanju na 24h u muškoj konkurenciji, koji sada iznosi 319,614 km i u vlasništvu je sjajnog Litavac Aleksandra Sorokina.

Sljedeći izazov hrvatske reprezentativce čeka u Madridu gdje se održava Europsko prvenstvo u trčanju na 50 km.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka