Obavijesti

Sport

Komentari 14

Rumunji predjelo: Miho vodio 'barakude' do uvodne pobjede

Rumunji predjelo: Miho vodio 'barakude' do uvodne pobjede
1

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Rumunjsku u 1. kolu Europskog prvenstva 10-7. Uspješno je počela obrana zlata. U utorak igramo s Crnogorcima

VIDEO

Prije dvije godine su u finalu u Zagrebu pobijedili Italiju i osvojili zlatnu medalju, a u ponedjeljak su 'barakude' napravile prvi korak ka obrani naslova europskog prvaka. Rumunji su bili neugodni, ali više od časnog 10-7 poraza nisu mogli i poslužili su samo kao 'predjelo' i dobro zagrijavanje.

Krenuli su naši motivirano, poveli 2-0, ali prvo opuštanje je odmah kažnjeno. Rumunjska je ekspresno izjednačila nakon 10 minuta igre. 

Onda je krenuo ponajbolji svjetski vaterpolist, Miho Bošković, pa je početkom posljednje četvrtine Hrvatska imala najvećih četiri razlike. Taman kad se činilo da je utakmica prelomljena naši su se opet opustili i začas je bilo 8-7. Malo Rudićeve vike bilo je dovoljno za dva gola za konačnih 10-7.

Bošković je bio najraspoloženiji, zabio je tri gola. Hrvatska više nema lagane utakmice, već sutra igraju protiv Crne Gore, u 17.30 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

LIVE

1. četvrtina

Počele je utakmica, Pavić je nakon 20-ak sekundi obranio prvu loptu. Bušlje je zabio prvi gol za Hrvatsku na Europskom prvenstvu. Završilo je prvih osam minuta, Hrvatska vodi 2-1.

2. četvrtina

Obradović je napravio pogrešku i zaradio isključenje, primili smo dva gola u nizu, Rumunji su izjednačili na 2-2. Loš napad naših s igračem više, prvo je Suknu pobjegla lopta, a onda je i udarac bio iznimno slab. Paškvalinu je ispala lopta iz ruku, ali je sretno od glave rumunjskog golmana ušla u mrežu. Bošković je 'skinuo paučinu' i neobranjivo pogodio sa sedam-osam metara. Primili smo gol s dva igrača manje, neugodni Rumunji su opet na gol zaostatka. Radu je imao priliku za izjednačenje, ali je Pavić sjajno obranio. I treći silovit i neobranjiv udarac Boškovića i treći gol, bravo Miho! Kraj je prvog poluvremena, Hrvatska vodi 5-3!

3. četvrtina

Nakon dvije i pol minute 'stvaralačke' pauze Barač je zabio gol po isteku igrača više, Hrvatska prvi put ima tri razlike, 6-3 je! Rumunji su konačno zabili gol, od stative, neobranjivo. Velika glupost Rumunja, s dva igrača više su napravili prekršaj u napadu. Sukno je zabio za 7-4. Do kraja četvrtine ostala je minuta.

4. četvrtina

Sukno je zabio svoj drugi gol za 8-4 i praktički je prelomio utakmicu. Nema opuštanja, primili smo dva gola u nizu i samo je dva razlike pet minuta prije kraja. Rumunji se neće predati. Radu je pogodio i sad je to već vrlo neugodno, samo gol viška imaju 'barakude'. Joković je konačno pogodio za malo mira u bazenu. I Burić je zabio nakon lijepe akcije i dvije minute prije kraja imamo tri razlike. Gotova je utakmica, Hrvatska je pobijedila 10-7!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida