Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hrvatsko-talijanska pamet za blještavo novo ruho Grobnika

Hrvatsko-talijanska pamet za blještavo novo ruho Grobnika
1

Staza je sada iznimno brza, duga 4168 m i široka od 10.6 do 17 metara (na ciljnoj ravnini). Pista se ovih dana kozmetički dotjeruje, instalirat će se veliki semafor

VIDEO

Pred koji dan info sa piste na Grobniku bio je "Radi se. Pod ekspertnim ravnanjem po prvi puta u četiri desetljeća glasovitog automotodroma stavlja se nova podloga". Danas je vijest: staza je k'o nova ako ne i bolja... Posao obavljen.

Riječka ljepotica s novim licem: U Grobnik uloženo 10. mil kuna
Riječka ljepotica s novim licem: U Grobnik uloženo 10. mil kuna

Prema riječima glavnog projektanta Jarna Zaffellija iz talijanske tvrtke Dromo, posao je umjesto za očekivanih šest zgotovljen u tri i pol dana.

Radilo se 15 sati dnevno i asfaltna podloga zamijenjena je za, lako moguće rekordnih, 66 sati. Na realizaciji je radilo 55 hrvatskih i talijanskih stručnjaka.

Kompletna je priča s financijske strane (10.000.000 kuna) zaokružena bez pomoći bilo koje gradske, općinske, županijske ili državne vlasti. Sredstva su kroz kredit osigurali Moto klub Kvarner i njegova tvrtka Automodrom Grobnik d.o.o.

Posao je obavila talijanska kompanija 'Adige Bitumi' iz Mezzacorone, a pod dirigentskim nadzorom i uputama još jedne specijalizirane apeninske tvrtke, 'Dromo' iz Reggio Emilije koja je svojom posebnom mehanizacijom već 23 automotodroma na svim kontinentima pokrila vrhunskom asfaltnom masom kakva je i nova grobnička.

Svoj je pogon angažiralo i domaće GP Krk te ugradilo ukupno 5200 tona asfaltne mase dovezene sa 150 cisterni, a i kompletan je nadzor bio hrvatski, od strane poduzeća Rijekaprojekt.

Staza je sada iznimno brza, duga 4168 m i široka od 10.6 do 17 metara (na ciljnoj ravnini). Pista se ovih dana kozmetički dotjeruje, instalirat će se veliki semafor na kojem će gledatelji moći vidjeti i pratiti najvažnije pojedinosti svih budućih auto-moto spektakala na Grobničkome polju.

Detaljnije o tome, o samom kalendaru natjecanja, vrijedna će nas ekipa Moto kluba Kvarner obavijestiti početkom narednog tjedna.

U međuvremenu, čestitke svima spomenutima, svakome tko je sudjelovao u realizaciji velikog projekta. Nije mala stvar vidjeti da se i kod nas se nešto radi i investira!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''