Obavijesti

Sport

Komentari 4

Hrvatskoj +30 protiv Urugvaja: 'Tek protiv Danske počinje SP'

Hrvatskoj +30 protiv Urugvaja: 'Tek protiv Danske  počinje SP'
1

Hrvatske rukometašice ostvarile su očekivano i drugu uvjerljivu pobjedu na SP-u u Brazilu. Ovaj put Hrvatice su pobijedile Urugvaj s uvjerljivih 45-15 te imaju 4 boda

VIDEO

U utakmici 2. kola u D skupini Svjetskog prvenstva u Brazilu, hrvatske rukometašice su u Sao Bernardu pobijedile Urugvaj 30 golova razlike, 45-15 (21-9).

- Malo su više igrale neke igračice iz prve postave jer ih nisam mogao odmarati zbog ozljeda njihovih zamjena, no zadovoljan sam što se nitko nije dodatno ozlijedio. Ove prve dvije utakmice su bile samo zagrijavanje. Protiv Danske ćemo vidjeti jesmo li karakterno spremni odigrati dobru utakmicu, fizički, taktički i psihički smo na visini i nadam se da ćemo u utorak biti dobri - rekao je nakon utakmice izbornik Canjuga. 

Izbornik je od svojih igračica tražio ozbiljan pristup do kraja, pa su hrvatske reprezentativke u drugom poluvremenu odigrale nešto bolje i angažiranije u oba pravca. U prvom poluvremenu su Urugvajke neočekivano lako dolazile na crtu i zabijale jednostavne golove.

Čak 17 golova (17/20) zabile su naše igračice iz kontri što je logičan razvoj događaja s obzirom na tehničku kvalitetu Urugvaja.

- Bila je lagana utakmica, pobjeda nije dolazila u pitanje. Glavno je bilo da odmorimo najvažnije igračice, a to smo i uspjeli. Danska nas nema čime iznenaditi, vjerujemo u sebe i nadam se da ćemo uzeti dva boda - rekla je Anita Gaće koja je epitet igračice utakmice zaslužila na za sebe neuobičajenoj poziciji - srednjem vanjskom.

- Nikad to nisam igrala, ali, eto, trener je tako odlučio i mislim da je bilo dobro. Neke ekipe imaju deficit ljevaka, a mi igramo s tri u postavi - sa smiješkom je pričala Gaće.

Dijana Jovetić bila je najbolji strijelac u hrvatskoj vrsti sa šest golova, dok su po pet zabile Andrea Šerić, Nikica Pušić-Koroljević, Ivana Lovrić i Katarina Ježić.

Švedska jedva s Obalom Bjelokosti

Iznenađenja nije bilo niti u ostalim utakmicama 2. kola D skupine, iako je Švedska dosta tijesno pobijedila Obalu Bjelokosti, s 28-25, dok je Danska svladala Argentinu s 31-13.

Nakon početna dva lagana ispita, Hrvatice će u sljedećoj rundi imati prvu pravu provjeru, u utorak protiv Danske u 3. kolu.

SP rukometašica, 2. kolo skupine D:

  • Hrvatska – Urugvaj 45-15
  • Danska – Argentina 31-13
  • Švedska – Obala Bjelokosti 28-25

Redoslijed: 1. Hrvatska 4, 2. Danska 4, 3. Švedska 4, 4. Obaja Bjelokosti 0, 5. Argentina 0, 6. Urugvaj 0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu