Obavijesti

Sport

Komentari 86

HTV prenosi Dinamo i Hajduk; Osječani su ipak na HNTV-u...

HTV prenosi Dinamo i Hajduk; Osječani su ipak na HNTV-u...
1

Za razliku od utakmica protiv TNS-a i Salzburga, Rijeka se neće moći pratiti na HTV-u, već na Areni Sport. Dinamo i Hajduk su na javnoj televiziji, a Osječani ipak na HNTV-u

VIDEO

Vrijeme je odluke u kvalifikacijama za europske nogometne kupove. Ovaj tjedan bit će poznato deset klubova koji će kompletirati fazu po skupinama Lige prvaka te 22 koji će jesen igrati u Europskoj ligi. Za ta se mjesta još uvijek bore sva četiri hrvatska predstavnika.

Prva u akciju kreće Rijeka koja u utorak od 20:45 na rasprodanoj Rujevici dočekuje Olympiacos. Grci su u prvoj utakmici preokretom došli do pobjede 2-1, no Kekova momčad pokazala je da se može nositi s puno bogatijim protivnikom.

Prijenos te utakmice bit će na trećem programu komercijalne televizijske postaje Arena Sport. HRT, podsjetimo, ima prava samo na jednu utakmicu po kolu srijedom, tzv. prvi pick, dok Areni pripadaju sve druge utakmice počevši od play-offa toga natjecanja.

"Mi smo prije početka sezone postigli dogovor s Dinamom, Hajdukom i Rijekom. Jednostavno, nismo mogli postići dogovor sa svima jer za sve u prijenosima nemamo mjesta", rekao nam je Stjepan Balog, urednik Sportskog programa na HRT-u.

Četvrtak će biti osobito napet jer su u akciji tri naša kluba, a satnice svih utakmica ovaj put će se - preklapati. Baš kao i u ranijim pretkolima, Hrvatska televizija prenosit će utakmice Dinama i Hajduka.

"Modri" od 20 sati u Elbasanu moraju loviti pobjedu protiv Skënderbeua nakon 1-1 u prvoj utakmici. Ta je utakmica na drugom programu javnog servisa, dok će Hajdukov okršaj s Evertonom na rasprodanom Poljudu i pokušaj nadoknade 0-2 iz prve utakmice u Engleskoj HTV prenositi na prvom programu od 21 sat.

U nedostatku razumijevanja javne televizije, Osijek je ostao bio vjeran Hrvatskoj nogometnoj televiziji koja se, kao i Arena Sport, može pratiti samo u kućanstvima s uslugom odabranih IPTV-operatera. Nakon minimalnog poraza 2-1 od Austrije Beč povijesan će uspjeh loviti od 21:05 na NV Areni u Sankt Pöltenu.

Nakon nešto dužih pregovora s domaćinima zbog velikih financijskih zahtjeva, HNTV je ipak postigao dogovor pa će utakmica biti u izravnom prijenosu na toj televiziji.

Hrvatski predstavnici u Europi:

  • Rijeka - Olympiacos (utorak, 20:45, Arena Sport 3)
  • Skënderbeu - Dinamo (četvrtak, 20 sati, HRT 2)
  • Hajduk - Everton (četvrtak, 21 sat, HRT 1)
  • Austria Beč - Osijek (četvrtak, 21:05, HNTV)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića