Obavijesti

Sport

Komentari 23

'Vrsaljko i Kalinić su me hvalili, a nisam ih nikad upoznao! Sad je i moj pokojni otac ponosan'

'Vrsaljko i Kalinić su me hvalili, a nisam ih nikad upoznao! Sad je  i moj pokojni otac ponosan'
1

Nastavljam ponizno dalje, tek su mi 24 i vjerujem da je još puno lijepih stvari ispred mene. Ostajem čvrsto na zemlji, fokusiran, uz svoju obitelj i prijatelje i zahvalan sam Bogu na ovoj prilici, rekao nam je Ivo Grbić (24)

VIDEO

Ivo Grbić (24) momak je posebnog kova i zaslužuje sve lijepo što mu se događa zadnjih dana, i rekordan transfer za jednog HNL golmana, i potpis ugovora s velikanom poput Atletico Madrida, kao i poziv izbornika Zlatka Dalića. Grbića život nije mazio, ostao je zarana bez oca koji mu je bio najveća potpora, spletom nesretnih okolnosti morao je napustiti i Hajduk, što mu svakako nije bila laka odluka, i probijati se kroz Lokomotivu

I onda, kada se popeo na vrh, nije se poput mnogih s prezirom osvrnuo na sve koji nisu u njega vjerovali. Ne, Ivo je pokazao ljudsku veličinu i nakon potpisa nije zaboravio odakle je krenuo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Hvala mojoj obitelji koja je stajala uz mene, hvala managerima koji su mi omogućili da dođem u ovako veliki klub, hvala Atleticu koji mi je dao priliku da postanem dio njihove momčadi, hvala Hajduku koji me stvorio i Lokomotivi koja mi je dala priliku da postanem ovo što jesam – javio nam se Grbić nakon što je cijeli dan vezan liječničkim pregledima i obavezama u novom klubu pa nastavio:

POGLEDAJTE VIDEO: Ivo Grbić u Atleticu

- Od 8 do 13 sam bio na pregledima, potom dva - tri sata na snimanjima, svečani potpis ugovora, stigao se samo kratko otuširati u hotelu i odgovoriti na par poziva, i sada žurim na večeru s managerima i ljudima iz kluba. Cijeli dan nisam imao mobitel, a kad sam ga upalio svijetlio je poput božićnog drvca... Stvarno sam sretan. Ovim sam ostvario još jedan dio svojih dječačkih snova, ali ne mislim na ovome stati, ponizno nastavljam dalje i nadam se da ću opravdati očekivanja... Sada je sve na meni, imam 24 godine, došao sam u jedna od najboljih klubova na svijetu. 

Ivo Grbić potpisao je za Atletico!
Ivo Grbić potpisao je za Atletico!

Momčad Atletica je na odmoru, tako da Ivo nije imao priliku upoznati svoje suigrače, no već su mu neki čestitali. 

- Sportski direktor mi je kazao da su me dugo pratili i da su se raspitivali kod Šime Vrsaljka i Nikole Kalinića, i da su mu obojica rekli samo lijepe stvari o meni. Čuli smo se kratko porukama, čestitali su mi a ja sam im zahvalio na podršci. Ne poznajemo se ali imamo nekoliko zajedničkih prijatelja i siguran sam da će mi pomoći u prilagodbi na grad i na momčad. 

Ovoga tjedna na Ivinu adresu stigao je i poziv izbornika Zlatka Dalića. 

Osijek ugostio Lokomotivu u 36. kolu HT Prve lige

- Zadnji put bio je pretpoziv, sada poziv, što reći, i to je ostvarenje snova. Nastavljam ponizno dalje, tek su mi 24 i vjerujem da je još puno lijepih stvari ispred mene. Ostajem čvrsto na zemlji, fokusiran, uz svoju obitelj i prijatelje i zahvalan sam Bogu na ovoj prilici. Imam priliku učiti i napredovati uz najboljeg golmana na svijetu Oblaka, i sjajnog trenera vratara koji je stvorio Davida de Geu i Thibauta Courtoisa, koji su među pet najboljih vratara na svijetu.... Što drugo poželjeti...

Posljednji potezi Atletica jasno potvrđuju koliko računaju na Grbića, treći golman Alex Dos Santos poslan je u Lokomotivu, drugi golman Antonio Adan otišao je u Sporting, a u Ivin ugovor ugrađeni su bonusi koji 3.5 milijuna osnovnog transfera mogu i poduplati. 

- Doveli su me kao budućnost kluba i vjerujem da ću biti uz Oblaka u konkurenciji za utakmice. Svjestan sam da je on prvi golman i da ja moram još učiti, ali u sezoni je 60 utakmica i nadam se da ću dobiti pokoju priliku i dokazati da nisu pogriješili što su me doveli. 

Za kraj prvog razgovora nakon potpisa Ivo se sjetio i oca Josipa, koji je na žalost prerano preminuo i nije dočekao vidjeti sina na vratima Hajduka, o čemu su skupa sanjali.  

Junak lokosa Grbić: I oni s deset puta većim budžetom su iza nas
Junak lokosa Grbić: I oni s deset puta većim budžetom su iza nas

- Svi znaju koliko je on vjerovao u mene, koliko me podržavao i živio za to da nešto napravim u nogometu. Neke stvari na žalost nije doživio ali siguran sam da je sada na nebu ponosan i zadovoljan, kako mojim uspjesima, tako i koliko se trudim i borim, i kako držim obitelj na okupu...- zaključio je Grbić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...