Sport

Komentari 67

I dalje možemo do Eura već u listopadu, ali ipak ne u Splitu

I dalje možemo do Eura već u  listopadu, ali ipak ne u Splitu

Do Dalićeve računice o 15 bodova trebamo osvojiti još četiri boda iz preostale tri utakmice. A da i nekim slučajem ne završimo među prva dva, vrlo vjerojatno imat ćemo pričuvnu opciju kroz play-off

Čekala se mogućnost slavlja u povratku na Poljud, ali ništa od toga. Hrvatska nogometna reprezentacija još može osigurati Euro u listopadu, ali ako do toga dođe - slavit će se u Cardiffu

Trenutno se Hrvatska nalazi na prvom mjestu s 10 bodova iz pet utakmica i utakmicom više od Mađarske Walesa i Slovačke. Slovačka je dobila Mađare (2-1) na Groupami i tako stigla do 9 bodova.

No, bilo kako bilo i sad su stvari donekle posložene. Dobijemo li Mađare na Poljudu imat ćemo 13 bodova, a pobijedi li Slovačka Wales imat će 12 bodova. Idealna situacija bila bi da pobijedimo obje utakmice, ili da Azerbajdžan uzme bar remi Mađarima pa se za prvo mjesto u skupini možemo 'potući' sa Slovacima, ali i sa sigurnošću reći da i kao drugi možemo na Euro.

Pobijede li 'vatreni' Mađare na Poljudu i Velšane u Cardiffu, kolo prije kraja sigurni su putnici na Euro. No, do toga još ima vremena, a postoji i mogućnost da na kraju ne završimo među prve dvije reprezentacije i plasiramo se u play-off preko Lige nacija ako se na Euro plasira barem pet od osam reprezentacija koje su ispred nas po plasmanu u Ligi A Lige nacija.

Nova reprezentativna uzbuđenja slijede 10. listopada.

Raspored utakmica do kraja kvalifikacija

10. listopada 

Hrvatska - Mađarska
Slovačka - Wales

13. listopada

Wales - Hrvatska
Mađarska - Azerbajdžan

16. studenog

Azerbajdžan - Wales
Hrvatska - Slovačka

19. studenog

Slovačka - Azerbajdžan
Wales - Mađarska

Najčitaniji članci