Obavijesti

Sport

Komentari 59

Glave gore, dečki: U19 Dinamo može do proljeća u Ligi prvaka!

Glave gore, dečki: U19 Dinamo može do proljeća u Ligi prvaka!
2

Dinamo je imao svoje šanse, dva zicera Marina u tri sekunde istog napada, ali Atalanta je od prve minute bila apsolutno bolja, dominatna momčad koja je uz dva gola promašila još 5-6 zicera

VIDEO

Nakon dvije pobjede i dva remija Dinamova U19 momčad doživjela je svoj prvi, posve zasluženi poraz u ovosezonskoj Ligi prvaka mladih: Atalanta-Dinamo 2-0.

Pokretanje videa...

03:20

I porazi su, koliko god bolni bili, sastavni dio sporta. Talijani su u Bergamu bili apsolutno bolji, a Igor Jovićević i njegovi dečki dobili su lekciju koja im može koristiti i bez obzira na 0-2 mogu se ponosno dignutih glava vratiti u Zagreb.

Ove su sezone sve oduševili, a i dalje im je otvoren san: dočekati proljeće u Ligi prvaka. Dakle: dobro je, dečki!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Atalanta je od prve minute jako lako dolazila do šansi i... Šanse su se redale. Ziceri domaćih smjenjivali su se svakih nekoliko minuta, a na odmor se moglo otići sa - Dinamovim vodstvom.

Antonio Marin je u dvije-tri sekunde imao dvije 100%-ne prigode no na dodavanje Leona Šipuša oba je puta umjesto Atalantine mreže pogodio Atalantinog golmana Gelmija.

Nikome nije bilo jasno kako u prvom poluvremenu, s obzirom na ukupno 6-7 zicera, nije pao nijedan gol, a u nastavku smo se nadali čvršćem Dinamu, ali dogodio se nastavak priče iz prvog dijela samo sa konkretnijim domaćim učinkom.

Talijani su sve riješili blitz-kriegom, u tri minute. Dinamo ih nije kaznio za promašaje nego je Atalanta došla do 100% zasluženih golova.

Najprije se Alessandro Cortinovis prošetao desnom stranom pa lako zabio za 1-0 u 58', a onda lako, na ubačaj s lijeve strane, u 61' poentirao i Emannuel Gyabuaa.

Domaći su time materijalizirali ono što su zaslužili već u prvom poluvremenu, a Dinamo se negdje oko 70' malo probudio, vjerojatno bio i zakinut za penal u 72', ali kada se podvuče crta na viđeno... Modri su još i dobro prošli u Sportskome centru Bortolotti!

Sljedeći LP ispit i posljednje kolo u ovoj skupini Dinamo ima 11. prosinca (srijeda, 13 sati) kada na Hitrec-Kacian stiže Manchester City!

Prvoplasirana momčad skupine ide izravno među najboljih 16, a drugoplasirani dobivaju šansu kroz play-off protiv klubova iz tzv. 'Domestic Champions Path'.

Ako se poklope Dinamov rezultat sa Cityjem i Atalantinim sa Šahtarom u zadnjem kolu, U19 Modri još si mogu izravnim plasmanom osigurati proljeće u Ligi prvaka, a prolazak play-off imaju apsolutno u svojim rukama i ne ovise ni o kome drugome osim o sebi samima.

Još je sve otvoreno, glave gore dečki i spremajte se za Man City u Zagrebu!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener