Sport

Komentari 1

I Josip Rumac ide u Tokio, ipak imamo još jednog olimpijca!

I Josip Rumac ide u Tokio, ipak imamo još jednog olimpijca!

Iako je HOO u ponedjeljak poslao završnu listu sportaša koji će nas predstavljati u Tokiju, pomicanjem na rang listi biciklista, na OI je upao i 27-godišnji Riječanin

Biciklist Josip Rumac (27) predstavljat će Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju kao 60. evidentni olimpijski kandidat.

Iako se činilo da je popis zaključen u ponedjeljak s atletičarkama Marijom Tolj i Anom Šimić, ipak se dogodilo novo pomjeranje na biciklističkim rang-ljestvicama, što je Hrvatskoj donijelo 60. uzdanicu za Tokio.

Josip Rumac je iznimno nadaren profesionalni hrvatski biciklist, stalno nastanjen u Ičićima.

Rođen je 26. listopada 1994. godine u Rijeci i u dosadašnjoj karijeri može se podičiti brojnim ostvarenjima, među kojima i dva solidna ostvarenja na legendarnom talijanskom Giru. Najveći rezultat ostvario je u juniorskoj konkurenciji, osvojivši broncu 2012. godine na Svjetskom prvenstvu. Član je talijanske momčadi Androni Giocattoli - Sidermec.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju nastupit će u disciplini cestovna utrka.

Na popisu je 60 sportašica i sportaša iz 16 sportova. Među njima je samo jedna momčad - vaterpolska reprezentacija, koja ima pravo prijaviti 12 igrača i jednu pričuvu, a taj se poimenični popis očekuje do kraja tjedna.

Broj sportašica i sportaša za Olimpijske igre u Tokiju najmanji je još od premijernog nastupa hrvatskih olimpijaca pod vlastitom zastavom - u Barceloni 1992. godine, kada ih je bilo 41 u 12 sportova. Rekord i dalje drži London 2012. godine sa 107 sportašica i sportaša iz 18 sportova. 

Hrvatski olimpijci u Tokiju

HRVATSKA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

Najčitaniji članci