Obavijesti

Sport

Komentari 10

I njima je lopta okrugla: Sada je red da cure nose kockasti dres

I njima je lopta okrugla: Sada je red da cure nose kockasti dres
7

Među brojnim hrvatskim reprezentacijama svoje mjesto traži i ona nogometna, u ovom slučaju ženska. Mlade djevojke izbornika Klafurića igraju kvalifikacije za EP

VIDEO

Nemaju milijune, zapravo zarađuju koliko jedan prosječni naš nogometaš 'zapije' u jedno veče, nisu svjetski poznate iako su definitivno dobro znane u svom društvu na kvartu, ne voze bjesne aute, doduše neke još ni nemaju vozačku, ali cure koje nastupaju za hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju imaju nešto što se, kako se čini, već neko vrijeme u nogometu izgubilo, volju, predanost i nadasve 'gušt'. Jer one 'guštaju' u nogometu.

Maja, Allison, Sandra i sve ostale cure definitivno ne igraju zbog novca ( zarađuju svega 1000-1200 kuna i to ako su zbilja dobre ) i ne igraju zbog slave, jer budimo iskreni, kod većine ženski nogomet još uvijek izaziva podsmijeh. Igraju jer je nogomet zbilja najvažnija sporedna stvar na svijetu, čak i pored štikli i maskara.

Svi znaju za Martu, najbolju nogometašicu na svijetu, no u Hrvatskoj se ženski nogomet ne može uspoređivati s jednim Brazilom ili Njemačkom, ali ni kod nas ne nedostaje klubova.

Najbolje hrvatske nogometašice Iva Landeka, ujedno i kapetanica reprezentacije te Nikol Vuk igraju u Njemačkoj koja ima jednu od najboljih liga na svijetu. No golgeter reprezentacije ipak stiže iz 'naših krajeva'. Maja Joščak igra u ŽNK Osijek, jednom od dva najveća ženska kluba u Hrvatskoj. Drugi je Dinamo-Maksimir za koji trenira još jedna reprezentativka, Sandra Žiglić.

Upravo je Sandra bila strijelac jedinog pogotka naše reprezentacije na dva prijateljska susreta koje su cure odigrale u Umagu protiv Slovačke, a s 48 nastupa u kockastom dresu ujedno je i 'najdugovječnija' reprezentativka ove generacije.

Generacije koju je pod svoje vodstvo uzeo trener 'muškog' trećeligaša iz Vrbovca Dean Klafurić. Bez plaće, bez financijske podrške Klafurić je okupio cure iz cijele Hrvatske, Njemačke, a potegnuo je čak i do SAD-a i MLS-a kako bi doveo pojačanja za mladu reprezentaciju. Allison Scurrich stigla je iz LA Sola, a Helenna Hercigonja Moulton iz KSC Miamia.

S 23 cure i stručnim stožerom, Tomislavom Butinom, Tamarom Despot i bivšom reprezentativkom Ivankom Perić, koji baš poput njega ne primaju nikakvu plaću za angažman s reprezentacijom, Klafurić  je krenuo u podvig... Plasman na Europsko prvenstvo u Švedskoj iduće godine. Težak zadatak, uz premalo uvjeta, ali puno volje i želje za dokazivanjem. Jer u moru barakuda, kauboja i vatrenih postoji i ženski nogomet i cure, koje još uvijek nemaju službeni nadimak, koje traže svojih pet minuta i priliku da pokažu da i one zaslužuju nositi dres reprezentacije. I ne mora biti strukiran ili po mjeri, bitno je da je kockast jer koliko im znači sport kojim se  bave pokazale su nakon poraza u prijateljskim susretima sa Slovačkom kada su lile suze.

No Slovačka je bila tek provjera, pravi test stiže krajem mjeseca  u kvalifikaciskoj utakmici za EP u Švedskoj 2013. godine. U Vrbovcu će 31. ožujka djevojke ugostiti reprezentaciju Engleske. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani