Obavijesti

Sport

Komentari 28

Ibrahimovićev show za remi PSG-a u derbiju s Marseilleom

Ibrahimovićev show za remi PSG-a u derbiju s Marseilleom
2

U sjeni El Clasica odigrao se francuski La Classique između Marseillea i PSG-a, koji je također završio 2-2. U razmaku od dvije minute Ibra je zabio dva sjajna gola

VIDEO

I dok se u Španjolskoj igrao "el clasico”, francuski je nogomet u nedjelju svjedočio “la classiqueu”. U derbiju 8. kola Le Championnata Marseille i PSG su na Velodromeu odigrali neodlučeno 2-2.

Osim što je rezultat bio identičan kao i u španjolskom derbiju, još je jedna stvar bila ista - dvostruki strijelci. Za Marseille je to bio Andre-Pierre Gignac, a za PSG neuništivi Zlatan Ibrahimović koji je s dva briljantna poteza odgovorio Messiju i Ronaldu.

Marseille je poveo u 17. minuti kada se Gignac oslobodio čuvara, s desne strane ušao u kazneni prostor i lijepim udarcem desnom nogom matirao Salvatorea Sirigua. Uslijedila su potom dva Ibrahimovićeva bljeska. Najprije je u 23. minuti nakon ubacivanja iz kornera s desetak metara petom zakucao loptu u gol, a samo dvije minute kasnije je pogodio iz slobodnog udarca s gotovo 30 metara. U sedam utakmica u francuskom prvenstvu zabio je devet golova i prvi je strijelac lige. Od toga je u četiri utakmice bio dvostruki strijelac. Nevjerojatno zvuči i podatak da je postigao 37 pogodaka u zadnjih 39 utakmica u nacionalnim prvenstvima - za Milan u Seriji A i za PSG u Le Championnatu.

Ibrahimovićevi pogoci ipak nisu bili Parižanima dovoljni za pobjedu. Gignac je u 32. minuti glavom zabio za konačnih 2-2. Zadržao je time Marseille na vrhu prvenstvene ljestvice, s tri boda više od PSG-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ibrahimović i PSG uskoro će se pojaviti u Zagrebu budući da u 3. kolu skupine A Lige prvaka, 24. listopada, gostuju kod Dinama. Carlo Ancelotti je u nedjelju na Velodromeu pružio priliku sljedećim igračima: Sirigu - Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Matuidi, Chantome, Verrati (od 58. Armand), Pastore (od 46. Gameiro) - Ibrahimović, Menez (od 74. Van der Wiel).

Spomenimo da je u ranijoj utakmici Lorient ugostio Lyon, a utakmica je završila rezultatom 1-1. Dejan Lovren je odradio svih 90 minuta u obrani “lavova”. I treća nedjeljna utakmica, ona između Bresta i Bordeauxa, završila je remijem (1-1).

Le Championnat, 8. kolo:

Marseille - PSG 2-2 (Gignac 17, 32 / Ibrahimović 23, 25)

Lorient - Lyon 1-1 (Aliadiere 47 / Gomis 23)

Brest - Bordeaux 1-1 (Ben Basat 37 / Diabate 68)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu