Obavijesti

Sport

Komentari 49

Ide mu i izvan terena: Šokota ulovio pravu mrcinu od 40 kila

Ide mu i izvan terena: Šokota ulovio pravu mrcinu od 40 kila
6

Tomo Šokota, nekadašnji napadač Dinama, pohvalio se ulovom od 40 kila. Šokota se borio s mrcinom više od 15 minuta. Pecanje mu je hobi još od ranog djetinjstva

VIDEO

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Tomo Šokota (37) pokazao je da nije dobar samo s loptom. S ribarskim brodom 'Mako' bio je u četvrtak u ribolovu kod otoka Žirja. 

Peteročlana ribarska posada pod zapovjedništvom kapetana Vladimira Peze (35) u ribarsku luku u Jezerima na otoku Murteru uplovila je s bogatim ulovom, za koji je zaslužan upravo nekadašnji najbolji strijelac Hrvatske nogometne lige. 

Tu je pozirao s ogromnim gofom, grabljivicom teškom čak 40 kilograma, koju je na 85 metara dubine ulovio ribičkim štapom, tehnikom 'vertical jigging'.

- Što da vam kažem. Mi nogometaši rano završavamo karijeru. Rodom sam s Pašmana, tako da mi more nikad nije bilo strano, a ribolov mi na jedan drugi način zamjenjuje uzbuđenje s travnjaka. Drugačije je, ali se ipak adrenalinsko uzbuđenje u lovu i borbi s ovakvom ribom može usporediti sa zabijanjem gola. Samo što na moru sve traje dosta duže - rekao nam je Šokota po iskrcavanju na obalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bio je prekrasan zimski dan i otišao sam sa svojim rođacima Vladimirom i Željkom Pezom na ribolov. Svi smo na brodu uživali, bilo je nezaboravno kad je riba zagrizla. Sve skupa je trajalo desetak minuta. U nekoliko je navrata mi je gof izvukao i po 50 metara najlona sa štapa. To je trajalo dok se riba nije umorila, a onda smo je svi zajedno izvukli na palubu. Uživali smo je gledati. Predobar je to osjećaj. Kasnije su zagrizle još dvije, možda i veće ribe, ali nismo imali sreće. Njih nismo ih uspjeli izvući - opisao je ribolov Šokota.

Njemu ovo nije prvi lov na velike ribe u akvatoriju otoka Murtera. Čak se može reći da je stari i iskusni ribolovac. Na ovogodišnjem natjecanju Big Game Fishing Jezera 2013. u konkurenciji od 43 posade iz 11 zemalja svijeta osvojio je visoko peto mjesto.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...