Obavijesti

Sport

Komentari 93

Čudesne Hrvatice slavile protiv Nizozemki za četvrtfinale Eura

Čudesne Hrvatice slavile protiv Nizozemki za četvrtfinale Eura
11

Hrvatske odbojkašice izborile su četvrtfinale Eura koje se igra u Njemačkoj! Sjajna Hrvatska u 1/8 finala dobila je Nizozemsku 3-2. Za polufinale igramo s Njemačkom

VIDEO

Na četiri posljednja europska prvenstva Hrvatska nije uspjela proći prvi krug. Peta je bila sreća. Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u čudesnoj utakmici osmine finala Eura pobijedila je Nizozemsku 3-2 u setovima!

Naše cure ušle su među osam najboljih reprezentacija Europe i sutra (srijeda) u 20 sati borit će se za polufinale protiv domaćina Njemačke

I dok traje pauza na Eurobasketu, hrvatske odbojkašice odlučile su nam malo kidati živce. Dramatična utakmica koja je završila u petom setu. Prvi smo izgubili 25-23. Bilo je to tek zagrijavanje za drugi u kojem smo pomeli Nizozemke (25-11).

No opet gubimo. U trećem setu previše smo griješili i Nizozemska vodi 2-1. A onda drama u četvrtom setu. Blizu pobjede bila je Nizozemska, ali naše cure nisu se dale. Odlazimo u peti set gdje suvereno držimo sve u svojim rukama od prvog poena. Hrvatska je u četvrtfinalu! Bravo, cure!

- Jako sam zadovoljan. Bila je ovo odlična utakmice i navijači su mogli uživati. Uveo sam Fabris koja je mlada i snažna i bila je nevjerojatna. Sutra očekujem bučnu atmosferu protiv Njemačke, imaju dobru ekipu, ali imamo i mi - rekao je izbornik Hrvatske Igor Lovrinov.

Peti set: 15-11

<<< Odlično smo otvorili peti set koji se igra do 15. Poveli smo 4-2 i Nizozemke su bile zrele za poraz. No vraćaju se na 4-4. Naše igračice ponovno "grizu" i odlaze na 6-4. Na 9-5 bilo je jasno da smo nadomak pobjede. Imali smo 11-6, Nizozemska se vraća na 11-9. Ali ne može se vratiti. Gotovo je. Hrvatska je u četvrtfinalu!

Četvrti set: 25-23

<<< Igralo se poen za poen. Nitko se nije odvajao. Sve do 13-11 za naše. Bio je to sjajan blok Maje Poljak i imali smo dva poena prednosti. Kod 15-12 za naše nizozemski izbornik morao je pozvati minutu odmora. I to je urodilo plodom jer Nizozemke su preokrenule utakmicu i povele 20-18! No nismo se predali i izjednačili smo na 23-23 i poveli 24-23! I onda fantastičan potez za 25-23 i 2-2 u setovima!

Treći set: 22-25

<<< Nismo dobro ušli u treći set. Previše pogrešaka, Nizozemska je pojačala igru u obrani i naše cure gubile su 8-5. Na 14-9 za Nizozemsku stvari su već opasno krenule nizbrdo. Nije pomogla ni minuta odmora i Nizozemska je povela 15-9. No nismo se predavali i vraćali smo se malo po malo. Prvo na tri zaostatka, potom na dva (19-17), da bismo stigli na samo jedan zaostatka (21-20), a potom i izjednačili 22-22. No koštale su nas pogreške u ključnom trenutku i Nizozemska vodi 2-1 u setovima.

Drugi set: 25-11

<<< Fantastično je Hrvatska otvorila drugi set. Poveli smo 8-2 i imali smo sve u svojim rukama. Praktički savršeno otvaranje seta. Imali smo 13-5 i Nizozemkama je trebalo čudo kako bi se spasile u ovom setu. Na kraju 25-11, Hrvatska je odigrala fenomenalan drugi set. 

Live, prvi set, 23-25

<<< Gotov je prvi set. Nizozemska vodi 1-0. Na kraju 25-23 u tijesnom prvom setu. Igralo se poen za poen, niti jedna reprezentacija nije se uspjela odvojiti. Poveli smo 11-9, Nizozemke rade 3-0 seriju i odlaze na 12-11. Imali smo i 18-16, no opet igračice Nizozemske rade seriju i odlaze na 21-19. Blok je bio sjajan kod Nizozemske i tu smo imali velikih problema. Kad su Nizozemke otišle na 24-22 bilo je teško vratiti se. 

<<< Počela je utakmica u njemačkom Halleu. Hrvatska preko Nizozemske traži prolazak među osam najboljih reprezentacija Europe. Naše odbojkašice posljednji put igrale su protiv Nizozemki 2011. godine i dobile ih u dramatičnoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe