Obavijesti

Sport

Komentari 162

Idu li Mandžukić i Joe u Brazil? Fifa u četvrtak objavljuje kazne

Idu li Mandžukić i Joe u Brazil? Fifa u četvrtak objavljuje kazne
7

Šimuniću se navodno sprema kazna od čak šest utakmica suspenzije zbog uzvika "Za dom" nakon utakmice protiv Islanda. Mandžo bi mogao propustiti prvi dio SP-a

VIDEO

Mario Mandžukić i Joe Šimunić čekaju kazne Disciplinske komisije Međunarodne nogometne federacije (Fifa). Kako su objavili iz Züricha, o kaznama našim reprezentativcima odlučit će u četvrtak, prenose sve vodeće svjetske agencije.

Fifa je pokrenula disciplinski postupak protiv Marija Mandžukića zbog crvenog kartona na uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija protiv Islanda na Maksimiru. Mandžo je brutalno ušao islandskom nogometašu i dobio izravni crveni karton. 

Automatski je to jedna utakmica suspenzije, ali Fifa bi mogla biti stroža i dodati još koju utakmicu. Ako Mandžo dobije još dvije dodatne utakmice kazne propustit će sve susrete grupne faze SP-a u Brazilu.

Fifa je bila blaga prema francuskom nogometašu Laurentu Koscielnyju i kaznila ga sa samo jednom utakmicom suspenzije zbog crvenog kartona. Vidjet ćemo hoće li Međunarodna nogometna federacija biti blaga i u Mandžinom slučaju.

- Ne mogu zamisliti da Mandže nema s nama - rekao je Niko nakon što je Mandžukić dobio crveni karton. 

Joe zbog uzvika "Za dom" možda propušta SP?

Ne znam hoću li voditi Šimunića na Svjetsko prvenstvo. Prvo moram vidjeti kakvu će kaznu dobiti, rekao je izbornik Niko Kovač na pitanje o braniču Dinama.

Josipu Šimuniću prijeti kazna Međunarodne nogometne federacije koja je protiv njega pokrenula disciplinski postupak zbog neprimjerenog ponašanja. 

Branič "kockastih" je nakon utakmice protiv Islanda na Maksimiru uzeo mikrofon i nekoliko puta uzviknuo "Za dom", na što su tribine uzvratile: "Spremni". 

Navodno bi Šimunić zbog povika koji se povezuje s mračnim dobom hrvatske povijesti mogao dobiti i do šest utakmica kazne. 

Šimunić je već kažnjen s 25.000 kuna nakon prekršajne prijave koju je protiv njega podnijelo Zagrebačko općinsko državno odvjetništvo, a disciplinski postupak protiv njega pokrenuo je i Hrvatski nogometni savez...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening