Obavijesti

Sport

Komentari 27

'Igor Bišćan je živio za Rijeku više nego najžešći navijači!'

'Igor Bišćan je živio za Rijeku više nego najžešći navijači!'
3

Rožman je već trebao doći u Rijeku, kad je Matjaž Kek trebao postati Rijekin Alex Ferguson. Ali sam je Kek stavio priču na čekanje, a potom i otišao s Kvarnera

VIDEO

Na Rujevici do utorka neće biti većih javnih istupa niti komentara na odlazak Igora Bišćana s klupe Bijelih.

Predsjednik Damir Mišković u nedjelju je bio na utakmici u Puli, dan poslije već je u inozemstvu, a u Rijeci se očekuje u srijedu kasno navečer ili u četvrtak. Isključio je hrvatski broj, logično i očekivano počinje dozirati svoje javne istupe.

'Sretno, Igore'

Sportski direktor i klupska legenda Srećko Juričić tek je kratko prokomentirao:

- Žao nam je zbog rastanka s Bišćanom. Već u utorak se nadamo predstaviti novog trenera, još jednog mladog stručnjaka u čiji rad vjerujemo. Igoru od sveg srca, ne samo ja nego i svi u klubu, želim samo najbolje u nastavku karijere. U Rijeci je potvrdio koliko je dobar stručnjak - rekao nam je Juričić.

O tome kako je momčad slijedila Biščana svjedoči i izjava veznjaka Stjepana Lončara nakon trijumfa u Puli, posvećivanje pobjede "u svoje ime, ali i suigrača, treneru Igoru Bišćanu i pomoćnicima koji više nisu u klubu".

Pomoćni sportskog direktora Ivan Mance na novonastalu se situaciju osvrnuo u mikrofon kolege Roberta Ferlina tj. u eter Radio Rijeke.

- Trener je ključna osoba u funkcioniranju jednog kluba i nije lako pronaći nekoga s riječkim karakterom kakvoga su imali Bišćan i prije njega Kek. Hvala Igoru Bišćanu na svemu što je napravio za Rijeku. Sve što je on izjavio na presici poslije utakmice s Istrom je apsolutna istina. Igor je dao cijelog sebe za Rijeku i njene uspjehe. Živio je za to s energijom s kojom ne žive ni najžešći navijači. Rijeku je stavio ispred svega, svoje obitelji i zdravlja. Neopisivo je talentiran trener, veliki gospodin i prekrasan čovjek. Želim mu svu sreću u budućnosti i sretan sam što mogu nakon godinu dana reći da mi je i dobar prijatelj -govorio je Mance.

- Nadam se da ćemo uspjeti do utorka sve završiti i da će novi trener voditi momčad protiv Buja. Možda je to neuobičajeno, ali i taj detalj pokazuje da ćemo dobiti trenera s velikim srcem, velikom hrabrošću i znanjem koji će nam Rijeku staviti tamo gdje želimo - rekao je Ivan Mance.

Rijeka ga već zna i cijeni

Još od nedjelje nije nikakva tajna da je taj trener 's velikim srcem, hrabrošću i znanjem' mladi slovenski stručnjak Simon Rožman koji je već, i to ne tako davno, bio u kombinaciji za Rijekinog trenera!

Ne za šefa struke, nego za - trenera. Dok je na Rujevici stolovao Matjaž Kek postojala je kombinacija da iskusni stručnjak postane Rijekin menadžer engleskog tipa, 'Rijekin Alex Ferguson'.

Kek je, dogovaralo se, trebao imati punu kontrolu nad sportskom politikom i voditi utakmice, a trenirku tj. dnevni rad s momčadi prepustiti nekom mladom treneru.

I sam je tada tog trenera identificirao upravo u Rožmanu, dečku iz Slovenj Gradeca koji trenersku karijeru gradi već od svoje 31. godine (danas mu je 36), a počeo je tamo gdje okončao svoju igračku priču, u Celju. Nakon jedne sezone u Celju (2014/15) prešao je u Domžale te tamo ostao tri sezone (2016-2019).

Soccer Football - UEFA Europa League - Second qualifying round - Malmo FF vs NK Domzale

Kombinacija sa dolaskom Rožmana u Rijeku za Kekovog svojevrsnog pomoćnika nije realizirana jer je sam Kek priču stavio na čekanje, a onda s vremenom i sam 'otplovio' s Kvarnera te se vrlo brzo potom vratio mjestu izbornika Slovenije.

No dok je kombinacija 'Kek menadžer engleskog tipa, a Rožman trener' bila živa i dok se na njoj radilo, vrh riječke struke i Uprave pregovarao je sa mladim slovenskim stručnjakom te dobro upoznao Rožmana koji je ostavio sjajan dojam, a sada su Rijeci i Simonu poklopili putevi.

Rožman je prekinuo suradnju s Domžalama, Rijeka ostala bez trenera i... Sa malim 'zakašnjenjem' Simon Rožman stiže na Kvarner.

Ljubav Kvarnera i Slovenije

Rijeka i Slovenija oduvijek se vole neskriveno i jako, Matjaž Kek tu je ljubav digao na najvišu moguću razinu, a Rožman u Zaljev dolazi bez ikakvih hipoteka.

Prema vlastitim riječima, voli nogomet bez kalkulacija, sviđa mu se temperament Jürgena Kloppa i nogometna filozofija Pepa Guardiole. Staviti ta imena u poredbu sa okvirima HNL-a i Rijeke može izazvati i podsmijeh, ali Simon Rožman je mlad, ambiciozan i pun pozitivne energije.

Nadajmo se da će ga ista takva energija dočekati ne samo u klubu nego i oko njega. Predstavit će nam se u utorak, a odmah mu možemo zaželjeti dobrodošlicu, svu sreću i blistave uspjehe na Rijekinoj klupi!

Slovenac navodno želi promijeniti cijeli stručni stožer, a trebao je stići već u ponedjeljak, no umjesto njega je trening prve momčadi vodio Danko Matrljan, koji bi upravo trebao biti Rožmanu jedan od najbližih suradnika. Od Bišćanovog stožera ostat će samo analitičar Rade Ljepojević i team manager Alen Rivetti. Rožman će prvi pomoćnik biti Aleš Kačičnik, dok će za fizičku spremu igrača brinuti kondicijski trener Aris Naglić.

Rijeka je i na službenom Twitter računu predstavila Rožmana kao novog trenera kluba. 

- Imamo odličnu ekipu, ali moramo napraviti sve da to pokažemo na terenu i ostvarimo ciljeve koje klub ima - rekao je kratko slovenski stručnjak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening