Obavijesti

Sport

Komentari 31

Igor Bišćan za pobjedu u debiju može zahvaliti trojici junaka

Igor Bišćan za pobjedu u debiju može zahvaliti trojici junaka
3

Luka Menalo je ove sezone zabio samo dva gola, oba za pobjedu protiv Lokomotive. Prvi u 1. kolu ovogodišnjeg prvenstva, a drugi na Veliku subotu u Kranjčevićevoj ulici...

VIDEO

Igor Bišćan uspješno je startao na klupi Dinama, "modri" su pod vodstvom novog trenera svladali Lokomotivu 2-1. Nije to bila vrhunska predstava hrvatskog prvaka, niti partija za pamćenje, ali Dinamo je zasluženo stigao do sva tri boda, tako drugoplasiranom Hajduku pobjegao na (ne)dostižnih devet bodova prednosti. A novi trener "modrih" omogućio si je mirne blagdane i sedam dana mira...

Pokretanje videa...

Dinamovi juniori skandiraju 00:28

Dinamo je u Kranjčevićevoj ulici bio lišen usluga Boška Šutala, Kevina Theophilea i Brune Petkovića, pa je Igor Bišćan na raspolaganju imao tek 14 seniorskih igrača i zdrave vratare. A to je, za bilo kakav ozbiljniji klub, nedopustivo. Klupu su tako opet popunili juniori Rukavina, Gurlica, Lukanić, Vrbančić i Topić koji je debitirao u dresu "modrih".

Na Kranjčevićevu se ulazilo i bez karte, brojači su zakazali...
Na Kranjčevićevu se ulazilo i bez karte, brojači su zakazali...

Dinamo nije "rasturio" Lokomotivu, ali je stigao do prilično važnih bodova, kao i druge pobjede u posljednjih sedam nastupa. I kad je tako, kad je rezultatska kriza već poprimila ozbiljne naznake, najvažnije je bilo pobijediti. A do kraja sezone, Dinamo neće "umirati" u ljepoti, u to budite sigurni. A u igri Dinama, istaknula su se tri velika junaka.

1. Menalo opet riješio Lokomotivu

Često podcijenjen, a gotovo cijele sezone u drugom planu. Luka Menalo stigao je do tek drugog gola sezone, a prvi je još zabio u - 1. kolu. I to opet, za pobjedu protiv Lokomotive, tada u sudačkoj nadoknadi. Dinamovom krilnom igraču se pod vodstvom Ante Čačića jednostavno "nije otvorilo", iako je samo jednom ove sezone u HNL-u odigrao svih 90 minuta.

Lokomotiva i Dinamo sastali se u 28. kolu SuperSport HNL-a

Luka Menalo jedan je od najomiljenijih likova u svlačionici Dinama, veliki profesionalac i pošten prema svom poslu, pa je u Kranjčevićevoj ulici konačno dočekao svojih "pet minuta". I zabio jedan od najvažnijih golova u dresu Dinama. Gol koji će podići momčad, koji je Bišćanu osigurao uspješan debi. I da, gol koji je izvadio Dinamo iz velike rezultatske krize.

2. Livaković spašavao u finišu

Znali smo, Livaković je klasa. A odlaskom Arijana Ademija u Kinu preuzeo je i ulogu kapetana momčadi. Lidera svlačionice. Zasluženo. A Livaković je i u Kranjči bio pravi, ponajbolji igrač svoje momčadi. Dinamo se mučio, igrao na mahove, fizički padao, ali uspio preokrenuti Lokomotivu. Domaćin je u sudačkoj nadoknadi imao veliku priliku, čisti zicer, ali Livaković je zaustavio Šotičeka.

Lokomotiva i Dinamo sastali se u 28. kolu SuperSport HNL-a

Dominik Livaković je prilično emotivan tip, dečko koji živi za Dinamo. I kojeg su posljednji tjedni, velika rezultatska kriza, strašno mučili. Bez obzira što je za brojne kiksove (dva poraza u Šibeniku, poraz u Puli, remi u Velikoj Gorici i u Maksimiru s Osijekom) bio najmanje kriv. Ali, i Livakoviću je trebao "taj Šotiček", ta velika obrana. I osjećaj da kao kapetan donosi bodove svojoj momčadi.

3. Ivanušec je ipak razina više

Luka Ivanušec ovo proljeće igra fantastičan nogomet. Odlaskom Mislava Oršića dobio je priliku na svojoj najdražoj poziciji (lijevom krilu), tu se dokazao, pa dohvatio reprezentativnu formu. Luka Ivanušec je ovog proljeća dvaput zabijao Varaždinu i Hajduku, sad je pak efektno zabio za izjednačenje u Kranjčevićevoj. I svojim golom započeo ludnicu na tribinama. I kad ga muči ozljeda, i kad nije potpuno fit, Ivanušec je ključni igrač današnjeg Dinama.

Zagrijavanje nogometaša Lokomotive i Dinama uoči početka utakmice

Dinamo nije ista momčad s Ivanušecom i bez njega, o tome govore i rezultati. Luke Ivanušeca ovog proljeća nije bilo dvaput u Šibeniku, tu su "modri" upisali dva poraza, a nije ga bilo ni u domaćem remiju (1-1) sa Slaven Belupom. A zbog lakše ozljede je i u Puli krenuo s klupe, tamo zaigrao posljednjih 26 minuta, a Dinamo opet bio poražen. Luka Ivanušec svojoj momčadi daje energiju, okomitost, za ovakav HNL Dinamova je "sedmica" ipak razina više.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu