Obavijesti

Sport

Komentari 23

'Igra se za Hrvatsku, a ne za izbornika. Možda mi griješimo'

'Igra se za Hrvatsku, a ne za izbornika. Možda mi griješimo'
1

Mi smo još početkom prošlog tjedna imali siguran otkaz jedino Ane Konjuh zbog ozljede i nadali smo se da će ostale najbolje igračice doći. Ovo nas je iznenadilo, rekao je Franjo Luković

VIDEO

Pavićevo odbijanje da ovaj put bude dio naše reprezentacije zateklo nas je. Sve ćemo učiniti da sagradimo mostove i da on u idućim nastupima bude dio naše reprezentacije, rekao je predsjednik Hrvatskoga teniskog saveza Franjo Luković.

Dvostruki osvajač Mate Pavić nije prihvatio poziv izbornika hrvatske teniske reprezentacije Željka Krajana da nastupi u meču protiv Kanade u Davisovu kupu, koji se igra ovaj vikend u Osijeku, zbog starih sukoba s njim.

- Uvjetovanje da se promijeni izbornik sigurno nije najsretnije rješenje bilo od koga dolazimo. Treba respektirati interes cijeloga tima. Riječ je o igri za reprezentaciju Hrvatske, a ne za izbornika. Siguran sam da ćemo naći volje na obje strane i da će Mate Pavić biti značajno pojačanje u idućim nastupima - dodao je Luković za HRT.

Paviću je suradnja s HTS-om bitna kako bi nastupio na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Prvi čovjek Hrvatskoga olimpijskog odbora Zlatko Mateša rekao je kako je Pavić među kandidatima za Igre, ali mora dobiti potporu HTS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Za Matu Pavića nastup na Olimpijskim igrama jedan je od ciljeva karijere i doživljaja koji će mu biti u interesu da doživi - zaključio je Luković tu temu.

Moguće je i da griješi savez

Ovih dana otvorila se još jedna po pitanju otkaza u reprezentaciji, i to ženskoj. Naime, za predstojeće oglede Fed kupa izbornica Iva Majoli neće moći računati ni na jednu od najboljih pet plasiranih Hrvatica, Donnu Vekić, Anu Konjuh, Mirjanu Lučić-Baroni, Petru Martić i Janu Fett. Otkazi Vekić i Martić stigli su ovaj tjedan...

- I to se dogodilo u zadnji čas. Mi smo još početkom prošlog tjedna imali siguran otkaz jedino Ane Konjuh zbog ozljede i nadali smo se da će ostale najbolje igračice doći. Ovo nas je iznenadilo i morat ćemo razgovarati kako da u idućim nastupima imamo kompletnu reprezentaciju - komentirao je Luković i odgovorio na pitanje ima li krivice po tom pitanju sa strane saveza:

- Moguće je da griješi savez. To je tema za razgovor s izbornicom i stručnim stožerom, da čujemo njihove sugestije kako to popraviti za budućnost.

Imamo premalo novca

Vruća tema je i obnova nacionalnoga teniskog centra u Zagrebu koji je u katastrofalno lošim uvjetima.

- Hrvatska je čudo, ima toliko sjajnih tenisača. U svijetu se poznaje po Ivaniševiću, Ljubi, Čiliću, a sve to radimo s budžetom od sedam milijuna kuna. Manje od pola toga daje Hrvatski olimpijski odbor, a ostalo sponzori. Kad drugim reprezentacijama slične razine i kvalitete tenisa kažemo kakav je naš budžet, ne mogu nam vjerovati. Mi imamo premalo novca da bismo talente kojima Hrvatska raspolaže pretvorili u prave rezultate.

- Nacionalni teniski centar plaćamo na Velesajmu po komercijalnim uvjetima i stalno saniramo gubitke, iz godine u godinu, upravo zbog sponzorskih sredstava. Podrška hrvatskom tenisu od strane prvenstveno države, ako joj je u interesu da ima kontinutet u najuspješnijem individualnom sportu, mizerna je. Podrška Grada Zagreba za finale Davisova kupa bila je sjajna, ali za tekući rad reprezentacije Zagreb se ne osjeća odgovornim iako ima budžet za sport koji je veći od budžeta države. To su paradoksalne situacije, mi apeliramo, ne radi HTS-a, nego radi kvalitete tenisa u Hrvatskoj, da se podrži rad reprezentacije.

- U dogovoru s gradom ponudili smo nagodbu i nastavak rada pod uvjetima koje teniski savez može podnijeti. Čekamo na odgovor, ne mogu biti optimist jer čekamo predugo i bojimo se da će netko tko je možda bliži Gradu Zagrebu pretvoriti u nešto drugo što neće služiti tenisu - zaključio je Franjo Luković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine