Obavijesti

Sport

Komentari 38

Igrači Rijeke 'Made in Hajduk': Zbog njih su se 'bili' pokajali...

Igrači Rijeke 'Made in Hajduk': Zbog njih su se 'bili' pokajali...
1

U posljednje je četiri godine čak šest nekadašnjih igrača Hajduka završilo u Rijeci i tamo, gotovo u pravilo, zabljesnulo. Nizu bi se uskoro trebao pridružiti i Nikica Jelavić

VIDEO

Mate Maleš

Kako je davne 2007. stigao u Hajduk, tako je, samo pola godine potom, neprimjetno i otišao u Dinamo koji ga je odmah proslijedio Lokomotivi. Šibenčanin je, s prekidima, bio član lokosa do 2012. pa je 2013. otišao u Rijeku i tu ostao do danas. Jedan od važnijih kotačića u momčadi Matjaža Keka.

Josip Radošević

Iznenadio je poziv Igora Štimca koji je tada 18-godišnji Josip 2012. godine dobio za utakmicu "vatrenih" protiv Belgije u Bruxellesu. Zamijetio ga je Napoli i otkupio njegov ugovor već u zimu sljedeće godine, no nije to bio sretan potez. Otad stalno seli po posudbama, a jednu je godinu, 2015., proveo u Rijeci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Marin Tomasov

U Hajduk je stigao iz rodnoga Zadra, no "bili" su ga se nakon tri sezone odrekli i vratili u matični klub. Odjeknuo je njegov transfer sa Stanova u veliki München 1860 gdje boravio sezonu i pol, a onda je za samo 400.000 eura stigao u Rijeku i proigrao. Trenutačno je na posudbi u saudijskom Al-Nasru.

Filip Bradarić

Još jedan igrač koji je promakao odgovornima u Hajduku pa preko Rijeke zavrijedio poziv Ante Čačića. Ponikao je u Hajduku odakle su ga slali na posudbu u Primorac 1929, ali tamo nije doživio punu afirmaciju. Stajao je Riječane svega 600.000 eura u proljeće 2015., a danas je ponajbolji veznjak Prve HNL.

Josip Elez

Prošao je Hajdukovu omladinsku školu i vrlo mlad otišao u Lazio, no nije se uspio probiti u novoj sredini. Put ga je preko posudbi u Grosseto, Honved i Aarhus prošlo ljeto odveo do Rijeke gdje je jedina dva gola zabio baš bivšem klubu s Poljuda. Po završetku sezone trebao bi se vratiti u matični klub iz Rima.

Franko Andrijašević

Član malobrojnog društva koje je iz Hajduka prešlo u - Dinamo. Dogodilo se to 2014., nakon neuspjele epizode u Dugopolju. No Franko se ni u "modrima" nije proslavio. Godinu i pol boravio je u Lokomotivi nakon čega su ga za milijun i pol eura lani prodali Rijeci. Tamo je potvrdio klasu i zaslužio poziv u reprezentaciju.

Nikica Jelavić

Čovjek koji će se, prema svemu sudeći, pridružiti ovom nizu. Došao je u Hajduk iz matičnog Goška sa 17 godina pa se, tri godine poslije, otisnuo u inozemstvo. Belgijski Zulte, austrijski Rapid, škotski Rangersi, engleski Everton, Hull i West Ham pa kineski Renhe... Puno je sredina promijenio ovaj bivši hrvatski reprezentativac koji bi u 32. godini mogao još jednom igrati HNL.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener