Obavijesti

Sport

Komentari 68

Igrači Vojvodine otišli s terena u finalu kupa protiv Partizana

Igrači Vojvodine otišli s terena u finalu kupa protiv Partizana
5

Dvije nepravedne odluke glavnog suca u finalu srpskog nogometnog kupa, natjerale su igrače Vojvodine da se povuku u 83. minuti. No, sve je počelo i prije utakmice

VIDEO

Partizan je osvojio ovogodišnji nogometni kup pobijedivši Vojvodinu 2-1 (1-0), no susret je završio u potpunom kaosu. Beograđani su osvojili 12. naslov kupa, a novosadski nogometaši zbog neslaganja s odlukama glavnog suca, napustili su travnjak Zvezdina stadiona u 83. minuti. I izazvali veliki skandal o kojem će se još dugo pričati...

Iznenadni završetak utakmice možda i nije tako neočekivan, s obzirom na to da je danima prije uzvratne utakmice vladala neprijateljska atmosfera. Igrači Vojvodine odbili su čak izaći na Marakanu dok se njihovi navijači, koji su zadržani zbog navodnog izbacivanja boca i smeća kroz prozor autobusa ne nađu na tribinama najvećeg srpskog stadiona. Susret je prolongiran za više od pola sata, no situacija se, i kad su istrčali na travnjak, dodatno zakuhala. Prekid utakmice od početka su poticali navijači, uzvikujući 'lopovi, lopovi'. 

Što se nogometa tiče, utakmica je obilovala žutim kartonima, prekršajima, a sve je kulminiralo u 83. minuti kada su Novosađani 'pukli' zbog dvije uzastopne sudačke odluke Slobodana Veselinovića na njihovu štetu. 

Partizan je iz prve prave prilike došao do gola u 16. minuti preko Tagoea, nakon kornera. Izjednačenje je donio Danijel Mojsov u 63., dok su Beograđani do novog gola opet došli zahvaljujući Tagoeu, koji je vješto izbjegao pažnji Mojsova, a onda se bacio preko noge Makedonca i iznudio penal. Siguran s bijele točke bio je Vukić. Nezadovoljstvo je naraslo nakon što je poništen gol Mojsovu, koji je u duelu sa Savićem, po sudačkoj procijeni, bio preoštar, povukavši ga za dres. Nakon toga, Tagoevo nasrtanje na Trajkovića u šesnaestercu proglašeno je kao dopušten start. Nakon toga nastao je 'cirkus'.

Povlačenje nogometaša Vojvodine zatražio je prvo Nikola Lazetić koji je ranije izašao iz terena, a zatim je kapetan Željko Brkić prišao svojim navijačima na istočnoj tribini, gdje je sjedio i prvi čovjek kluba, Ratko Butrović i u dogovoru s njim odlučili su napustiti teren. Ostali nogometaši Vojvodine već su počeli skidati dresove sa sebe pa se glavni sudac suprotstavio tome jednostavno odsviravši kraj utakmice. 

Budući da je Vojvodina inicirala prekid utakmice, posljedice će prvenstveno osjetiti oni, no i ostali sudionici neće biti pošteđeni zbog sramoćenja srpskog nogometa.  

Na presici poslije utakmice pojavio se samo trener Partizana Aleksandar Stanojević, jer njegovom kolegi Zoranu Milinkoviću nije dozvoljeno da se obrati medijima, a ni nogometaši novosadske momčadi nisu smjeli pred kamere. U neformalnom razgovoru s novinarima igrači su rekli kako su željeli da se utakmica nastavi, ali čelnici kluba dala je direktivu da se povuku s terena.

Zoran Laković: Poraz srpskog nogometa

Tajnik Nogometnog saveza Srbije Zoran Laković kratko se obratio javnosti. 

- Tužno, katastrofa, to je prvi utisak. Ne znam što reći sada, vruće glave. Ovakav skandal nam svakako nije trebao u ovom trenutku, kada dolaze predsjednici Fife Sepp Blatter i Uefe Platini, ali ovo se očigledno nije moglo spriječiti. Ovo je definitivni poraz srpskog nogometa - rekao je Laković.

Junaci vratili ponos

Navijači Vojvodine dočekali su svoje junake u tri sata ujutro u centru Novog Sada.

- Željeli smo silno taj pehar, nismo ga uzeli, ali smo vratili ponos u Novi Sad - kazao je mnoštvu trener Vojvodine Zoran Milinković, a prenosi Mondo. 

'I navijače Partizana je sram'

Predsjednik Butorović navodno bio je jedan od glavnih organizatora prekida utakmice.

- Još tijekom utakmice stizale su mi poruke od prijatelja, velikih navijača Partizana, koji su mi rekli da ih je sramota! I ja mislim da Partizanu nije potreban ovakav trofej. Sudac je direktno utjecao na ishod utakmice - kazao je Butorović, te dodao:

- Tužan sam, najviše zbog onih 6.500 ljudi koji su došli iz Novog Sada - žali se Butorović, piše Mondo.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani