Obavijesti

Sport

Komentari 81

Igračina, ali i ljudina: Zabio je dva, ali niti jedan nije slavio...

Igračina, ali i ljudina: Zabio je dva, ali niti jedan nije slavio...
5

Koliko god imamo privilegiju živjeti u eri Cristiana Ronalda i Lionela Messija, nogometu je trebao netko poput Mohameda Salaha, čovjeka koji će razbiti privatnu utrku Ronalda i Messija

VIDEO

Ma, znamo mi kako zaustaviti Salaha, ne brinite. Imamo spremnu taktiku, znate da su Talijani majstori obrane, rekao je Romin Kevin Strootman uoči utakmice.

Mohamed Salah nije se naljutio, ne, nije on takav tip. Zabio je dva komada, za dva je asistirao. Ali nije zaboravio da igra protiv bivšeg kluba. Nije slavio niti jedan gol...

Kod prvog primio je loptu na desnoj strani, napravio korak dva i počistio 'paučinu' u desnom gornjem kutu. Eksplodirao je Anfield, ali Salah je bio miran, gotovo hladan, cijepljen od emocija. Svi oko njega su skakali, on je stajao.

Suzdržavao se iz poštovanja prema bivšem klubu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

VIDEO

Mo veliki

Podigao je odmah ruke kao da se ispričava.

Nije slavio gol bivšem klubu i pokazao je da nije samo igračina, već i ljudina. Bio je to prvi gol kojim je Liverpool poveo protiv Rome u polufinalu Lige prvaka.

Ali Salahu je to bilo tek zagrijavanje. 

Pred kraj prvog dijela pobjegao je obrani Rome i prebacio golmana za 2-0.

VIDEO

Ruši rekorde

To mu je bio šesti gol koji je zabio u zadnjih pet utakmica u Ligi prvaka. 

Nevjerojatni Mo Salah već je na 42 gola ove sezone.

Recimo, Luis Suarez u sezoni 2012./2013. zabio je 31 gol za Liverpool.

Nitko u povijesti slavnog  kluba s Anfielda nije zabio više u jednoj sezoni, sve do nevjerojatnog Egipćanina koji je zabio deset više. I ne namjerava stati. Koliko god imamo privilegiju živjeti u eri Cristiana Ronalda i Lionela Messija, nogometu je trebao netko poput Mo Salaha, čovjeka koji će razbiti privatnu utrku Ronalda i Messija. 

Znate li tko je u povijesti Liverpoola u jednoj sezoni zabio 42 gola?

Samo dvojica, uz Salaha, naravno.

Ian Rush je zabio 47 u sezoni 1983./1984., Roger Hunt 42 gola u 1961./1962. Salah je ove sezone zabio 10 samo u Ligi prvaka što nije uspjelo niti jednom Liverpoolovom igraču u povijesti europskih natjecanja...

Smilovao se Salah Romi u drugom djelu, ali prividno. Više nije zabijao, već asistirao.

Mane i Firmino imali su lakši dio posla, pospremiti loptu u mrežu. Sve je lako kad igraš s ovakvim majstorom. I već je sad Salah prestigao Messija u utrci za Zlatnu loptu i postao drugi favorit. Naravno, prvi je Cristiano Ronaldo.

Ali ako Salah ovako nastavi...
 

Na treninge putovao četiri i pol sata

Liverpool ga je doveo iz Rome prošle godine, a cifra od 40 milijuna eura koliko su ga Englezi platili, sad se čini kao sitniš. Što tek reći za 1,5 milijuna eura, jer upravo je toliko Basel 2012. godine platio egipatskom Arab Contractorsu za njega. 

Nakon Chelseaja, Fiorentine i Rome, Salah se pronašao u Liverpoolu

Njegov put do zvijezda bio je sve samo ne lagan.

Rodio se u malom selu Nagrigu, kad je postao slavan i bogat nije zaboravio otkud potječe. Financirao je opremu za dvoranu, izgradio igralište za školu koju je pohađao, mještanima plaća svadbe... Isti je onaj tip lud za nogometom, samo što sad ima malo više nula na bankovnom računu. I nije mu problem podijeliti ih nekoliko.

- Počeo sam u klubu koji je bio udaljen pola sata od našeg sela. Onda sam s 14 godina prešao u Arab Contractors koji je bio u Kairu. Svaki dan sam putovao na treninge četiri i pol sata, presjedao sam na tri ili četiri busa. Doma ne bih bio prije 22 sata. Bilo mi je strašno teško, ali nisam htio odustati. Kad sam prešao u Basel 2012. godine, nisam znao jezik ni kulturu. Nakon treninga imao sam 15 sati do drugog, nisam znao što raditi. Šetao bih oko hotela... No kasnije je bilo lakše  - rekao je Salah.

Egipatski bog nogometa

Odveo je Egipat na Svjetsko prvenstvo zabivši Kongu penal u sudačkoj nadoknadi.

Dok je on slavio na terenu s tisućama navijača, lopov mu je provalio u kuću. Policija ga je uhvatila, a njegov otac htio ga je tužiti i inzistirao je da ostane u zatvoru. Ali Mohamed Salah nagovorio je oca da odustane od tužbe i čak je lopovu dao nešto novca kako bi mu pomogao da stane na noge i razmisli o tome što je učinio.

- Svatko zaslužuje drugu šansu - rekao je Salah.

Mo Salah, dame i gospodo. Igračina, ali i ljudina...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...