Obavijesti

Sport

Komentari 17

Igrom podsjeća na Mandžukića, a zabija kao Marco van Basten

Igrom podsjeća na Mandžukića, a zabija kao Marco van Basten
1

NOVA ZVIJEZDA Antonio Mirko Čolak (23) igrao je za Hrvatsku U-20 reprezentaciju, a u debiju u Bundesligi zabio je dvaput za Darmstadt protiv Werdera iz Bremena

VIDEO

Duga lopta s lijeve strane na desnu stranu šesnaesterca, praktički u mrtvom kutu on je zahvaća i iz voleja šalje u suprotnu malu mrežicu. Ne, to nije opis čuvenoga gola Marca van Bastena, nego majstorije Antonija Mirka Čolaka u dresu Darmstadta.

Njegova momčad odigrala je 2-2 s Werderom na svojem terenu, a Čolak je zabio oba gola. U, pazite sad, svojoj prvoj utakmici u njemačkoj Bundesligi!

- Otac mi je prije utakmice rekao da samo pucam. I poslušao sam ga, ovo je za njega - rekao je Antonio Mirko, koji nije nepoznato ime u HNS-u.

- Ne iznenađuje me što je počeo zabijati u Bundesligi. Sjećam se da je išao s nama na Euro u Estoniju i bio jedan od boljih igrača te generacije. Zabijao je on i u reprezentaciji - kaže Dinko Jeličić, izbornik U-20 reprezentacije, koji je uveo Čolaka u “kockaste”.

- Taj dečko je izrazito karakteran igrač. Kad bih ga s nekim išao usporediti, rekao bih Mario Mandžukić. To je taj tip igrača, užasno puno radi za momčad, a uz to i puno zabija - nahvalio je Jeličić mladića rođenog 1993. godine u rujnu u Ludwigsburgu.

Prošao je omladinske škole Freiburga, Stuttgarta, Hoffenheima i Karlsruhera, s kojim je potpisao profesionalni ugovor 2012. Igrao je za drugu momčad Karlsruhera, pa otišao u Nürnberg, no za prvu momčad upisao je svega sedam nastupa. Otišao je na posudbu u poljsku Lechiju, a 2015. godine prodan je u Hoffenheim.

I - opet posudba. Sezonu i pol bio je u Kaiserslauternu, igrao je drugu ligu i zabio pet puta u 22 utakmice. Na početku sezone, a na kraju zapetljane priče, Darmstadt ga je uzeo od Hoffenhama.

Za Hrvatsku je Čolak igrao u tri selekcije - U-18, U-19 i U-20. U međuvremenu se zagubio, danas može biti potencijalni kandidat jedino za A selekciju. Nastavi li ovako, u stilu Mandžukića s dozom Van Bastena, moglo bi se i to uskoro dogoditi. S prilagodbom Čolak ne bi imao previše problema.

- Hrvatski je već tad govorio odlično, a pamtim ga kao mirnog dečka. Cijelo vrijeme bio je jako posvećen školi. Na svako naše putovanje nosio je knjige i stalno je učio - kaže Jeličić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida