Obavijesti

Sport

Komentari 4

Ilegalni imigrant i glumac koji je odbio ulogu u Kralju lavova

Ilegalni imigrant i glumac koji je odbio ulogu u Kralju lavova
16

FRIMPONG I WATSON Jedan i drugi su bili sjajni atletičari kojima je san o olimpijskim igrama propao zbog ozljeda. Ali nisu sjedili doma i plakali, prebacili su se na led i ušli u povijest

VIDEO

Iako su uvjerljivo bili najsporiji u skeletonu s više od 10 sekundi zaostatka, Ganac Akwasi Frimpong (32) i Jamajčanin Anthony Watson (28) osvojili su srca navijača na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu.

Frimpong je zaplesao nakon što se spustio ledenom stazom u Koreji. Izgledalo je to kao ples čovjeka koji je sretan što je preživio, ali nije to baš tako. I sam kaže da moraš biti malo lud da bi se spustio niz stazu na glavu 130 km/h. 

- Osjećam se kao da sam osvojio zlato - rekao je Frimpong, koji je postao prvi Ganac koji je nastupio u skeletonu na Zimskim igrama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Put do olimpijskog sna bio je sve samo ne lagan. Frimpong se rodio u siromašnoj obitelji, sobu od četiri kvadrata dijelio je s desetero braće i sestara i sanjao da će postati poznati sportaš. 

Najluđi su sportaši na ZOI-ju, a glavu im štite umjetnička djela
Najluđi su sportaši na ZOI-ju, a glavu im štite umjetnička djela

S osam godina otišao je s majkom u Nizozemskoj gdje je neko vrijeme živio kao ilegalni imigrant.

Za život je zarađivao prodavajući usisavače. 

U međuvremenu je dobio dozvolu za ostanak u Nizozemskoj i počeo je studirati odnose s javnošću i marketing i trenirati atletiku. Bio je proglašen studentom godine, ali od atletike je morao odustati nakon teške ozljede Ahilove tetive. 

Put prema olimpijskom snu tražio je i preko boba, ali nije se uspio kvalificirati pa mu je trener predložio da pokuša u skeletonu.

- Prvo sam bio neodlučan, ali onda mi je supruga rekla: 'Slušaj, ne želim da mi s 99 godina cviliš kako nisi ispunio san. Idi tamo i kvalificiraj se'.

Za početnika je obično potrebno šest godina kako bi svladao skeleton, a Frimpong je to uspio u manje od dvije. 

- Što ću sad napraviti? Idem na malo toplije mjesto. Dosta mi je leda i snijega. Mislim da ću odvesti suprugu na Havaje - rekao je Frimpong.

Pyeongchang 2018 Winter Olympics

Odbio ulogu hijene u Kralju lavova

Anthony Watson (28) iz Jamajke pozirao je s Frimpongom nakon utrke. I njegov je olimpijski put vrlo sličan, prvi je Jamajčanin koji se spustio u skeletonu. 

Iako Jamajčanin, rodio se i odrastao u SAD-u gdje je bio sjajan sportaš. Osvajao je juniorske medalje u atletici, igrao je nogomet i košarku. Kao i Frimpongu, zbog ozljede mu je propao san o olimpijskim igrama, ali nije odustajao. 

Pyeongchang 2018 Winter Olympics

Čak ni kad nije uspio u bobu, prebacio se u skeleton i uspio.

- Sanjao sam da ću biti na olimpijskim igrama otkako sam imao šest godina. Ponosan sam što sam ušao u povijest - rekao je Watson.

Prošlog ljeta odbio je ulogu u brodvejskoj predstavi 'Kralj lavova', trebao je glumiti hijenu, ali Watson je imao nešto drugo na pameti.  Zapeo je i trenirao kako bi se kvalificirao za Pyeongchang.

Osim što glumi, Watson je i sjajan pjevač, ima svoj album na iTunesu, svira osam instrumenata i kaže da će se vratiti na Olimpijadu 2022. godine, kako bi svojoj pričom inspirirao ljude i pokazao im da je sve moguće.

Pyeongchang 2018 Winter Olympics
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!
ZOI PYEONGCHANG

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!

Prije četiri godine u Sočiju imali smo 11 predstavnika u tri sporta, a sada ćemo ih imati čak devetero više u jednom sportu više. ZOI u Južnoj Koreji počinju u petak, a mi vam donosimo raspored nastupa Hrvata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju
PROMJENA PLANA

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo
Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!
ESTER LEDECKA

Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!

Nakon što je na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala olimpijska pobjednica u superveleslalomu, Ester Ledecka danas je svoju čudesnu sportsku priču upotpunila zlatom u paralelnom veleslalomu snowboarda